Antena Căutare

Reguli noi pentru terasele din Centrul Istoric al Capitalei

Deocamdata, a castigat distractia in Centrul Istoric al Capitalei. Dupa saptamani de negocieri, primaria lasa armele jos si pastreaza deschise terasele pana dimineata. Mai exact, pana la patru dimineata. Doar ca patronii trebuie sa respecte reguli noi.

La inceputul anului, mai-marii primariei s-au gandit sa inchida terasele cel mai tarziu la ora 01:00. Masura nu a fost bine primita, iar programul a fost prelungit pana la ora 04:00.

La prima vedere, distractia a castigat. Totusi, sunt alte reguli care fac imposibila viata de noapte asa cum o stiam pana acum.

Acolo unde nu sunt trotuare, terasele trebuie sa pastreze intre ele o distanta de patru metri. Strada Selari, de exemplu, are o latime de noua metri, in cel mai bun caz. La un calcul simplu rezulta ca fiecare terasa va avea la dispozitie o zona de un metru pentru mese si scaune.

Nici acolo unde sunt trotuare nu stam mai bine. Ele trebuie sa aiba minimum trei metri latime, iar pana la terase este prevazut inca un metru si jumatate pentru pietoni.

Daca daca regulile privind orarul sau mobilierul unic mai pot fi respectate, e greu de spus de unde vor scoate terasele cativa metri in plus.

Noile reguli nu au fost pe placul consilierilor generali, care au respins astazi proiectul. Ediulul-sef al Capitalei e decis sa mearga mai departe si sa impuna regulamentul prin dispozitie de primar.

Postlicealele sanitare fac inscrieri chiar si la jumatatea anului scolar... Ministerul Educatiei a inceput recensamantul copiilor pana in sapte ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x