Antena Căutare

Anunțul de ULTIMĂ ORĂ făcut de autorități! Reîncepe REABILITAREA BLOCURILOR din CAPITALĂ! Lista acestora, făcută publică

Luna noiembrie aduce vești bune pentru sute de bucureșteni, întrucât vor fi realuate lucrările de reabilitare termică pentru 9.000 de apartamente, adică 74 de blocuri de locuințe, anunță primarul sectorului 6 Gabriel Mutu. 

Luna noiembrie aduce vești bune pentru sute de bucureșteni, întrucât vor fi realuate lucrările de reabilitare termică pentru 9.000 de apartamente, adică 74 de blocuri de locuințe, anunță primarul sectorului 6 Gabriel Mutu.

Astfel, potrivit acestuia, în prima etapă au fost montate schelele la 24 de blocuri de locuințe (2.561 de apartamente), iar în următoarea perioadă vor începe lucrările și la următoarele 50 de imobile.

În ciuda faptului că vremea nu va mai permite amenajări exterioare, muncitorii vor realiza lucrări la interior, prin schimbarea rețelelor de termoficare orizontale din subsolul blocurilor și a corpurilor de iluminat, care vor fi înlocuite cu unele moderne, cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, tip LED, potrivit unui comunicat la primăriei.

De asemenea, pentru alte 357 de blocuri din Sectorul 6 au fost întocmite proiecte tehnice. Dintre acestea, 200 vor fi reabilitate în colaborare cu Primăria Municipiului București.

„Am reușit să demarăm programul de reabilitare termică. În 2016 am găsit peste 1.500 de dosare neactualizate și neconforme cu legislația națională și europeană. Am actualizat dosarele împreună cu reprezentanții asociațiilor de proprietari, pentru a putea porni acest proiect. În ultimii 10 ani, echipele administrației locale nu s-au gândit să atragă fonduri europene nerambursabile. Am făcut și acest lucru, iar pentru anul viitor peste 200 de milioane de lei vor suplimenta bugetul local, bani pe care îi vom folosi pentru reabilitarea termică”, a declarat joi Gabriel Mutu.

Suma pentru realizarea lucrărilor de reabilitarea celor 74 de blocuri este de 179 de milioane de lei, fără TVA, bani ce provin din fonduri europene nerambursabile (60 la sută) și din bugetul local al Primăriei Sectorului 6 (40 la sută).

Află care sunt blocurile ce vor fi reabilitate termic, aici!

Teste grilă la Evaluare Națională și Bac 2019. E oficial! De ce a retras Ministerul Educației modelele de subiecte... Valentina şi Cristi Borcea s-au trezit cu PROCURORII la uşă! Omul de afaceri este bănuit de infracţiuni grave...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x