Antena Căutare

Reportaj / Bebe-protest: "Luati banii de la spagari, nu de la copii sugari"

Cateva zeci de mame cu copii, precum si femei insarcinate au venit, astazi, in Piata Victoriei pentru a cere Guvernului sa renunte la decizia de reducere a perioadei de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului.

La protestul de la sediul Guvernului au participat mame cu copii in carucioare, dar si femei gravide din Bucuresti si chiar din localitatile invecinate Capitalei. Acestea au afisat un banner pe care scria "Luati banii de la spagari, nu de la copii sugari".

"Speram ca guvernantii sa decida intr-un final ceva si sa ne spuna si noua ce au hotarat. Eu nu am bona si nici nu-mi permit sa-mi angajez una. Sotul meu este bugetar, iar salariul lui a fost micsorat", a declarat o mama care a protestat in fata Guvernului.

"Nu stim ce vom face. Din pacate, politicienii se gandesc sa taie inainte sa construiasca ceva. O sa ne fie destul de greu. Este imposibil sa te intorci la munca dupa un an de zile. Este o perioada foarte importanta pentru copil. Eu nu-mi pemit o bona, desi nu pot sa spun ca fac parte din patura de jos. In plus, avem credite, iar creditele trebuie platite si atunci cand esti in concediul de maternitate", a mai spus o alta femeie.

Executivul decide astazi cum se modifica indemnizatia pentru cresterea copilului. Sedinta de Guvern va a inceput la ora 14.00

Mamele sunt nemultumite atat de decizia de reducere a perioadei de acordare a indemnizatiei de crestere a copilului, cat si de mentinerea limitei maxime de 3.400 de lei pe luna si dupa 1 ianuarie 2011.

Ana Mihaita, presedintele Asociatiei "Mame pentru Mame" a declarat ca ordonanta de urgenta adoptata luni de Guvern reprezinta o lovitura pentru viitoarele mame, inclusiv pentru femeile care au ramas insarcinate la sfarsitul lunii noiembrie.

Ea a mai spus ca mamele vor ca guvernantii "sa nu se atinga" de prevederile anterioare referitoare la perioada de acordare a indemnizatiei si de limitele acesteia. Ana Mihaita a adaugat ca dupa 1 ianuarie 2011 limita maxima a indemnizatiei ar fi trebui sa revina la 4.000 de lei pe luna, asa cum Guvernul a promis in luna iulie, cand a decis diminuarea acesteia cu 15 la suta.

Tot articolul, in Jurnalul National

UPDATE: Fiul fostului ministru Sorina Placinta, arestat 29 de zile... Cod Portocaliu de inundatii pe Dunare, in sectorul Calafat-Bechet...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x