Antena Căutare

Reportaj cu camera ascunsa: Pietele sunt pline de cadouri contrafacute

Luna cadourilor este si luna castigurilor pentru contrabandisti. Ei aduc in tara containere intregi cu haine, parfumuri si electronice clonate, de cele mai multe ori, de producatori chinezi. Sunt de o calitate indoielnica si, mai important, ilegale. Produsele care trec de controlul vamesilor ajung pe tarabele din Romania, unde sunt vandute pe ascuns, la preturi mult mai mici decat originalul.

Intr-o piata din Constanta, poarta pe unde intra in tara containere intregi cu produse contrafacute, nimic nu este la vedere. Pe tarabe stau globuri, ghirlande, haine fara firma.

Toate tranzactiile cu falsuri se fac in spate. Este de ajuns sa intrebi de un parfum sau de un trening cu eticheta cunoscuta, ca cineva iti sare in ajutor.

“In ultima vreme, tinand cont de apropierea sarbatorilor de iarna s-au intensificat aceste controale, pentru a stopa fluxul de marfuri in cea mai mare parte de origine China care incalca dreptul de proprietate intelectuala”, a declarat Viorel Dima, director executive Directia Regionala Vamala.

Inspectorii OPC ii sfatuiesc pe cumparatori sa nu se arunce la cele mai ieftine produse, chiar daca poarta un nume cunoscut. Produsele originale au de obicei mai multe randuri de etichete si se vor gasi mereu in locurile autorizate, nu la tarabele din piete.

Porcul de Craciun se poate cumpara si in rate... Bradul de Craciun se poate transforma foarte usor intr-o torta: Reguli pentru evitarea incendiilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x