Antena Căutare

Reprezentanții Bisericii se pregătesc pentru reluarea slujbelor în interiorul lăcașelor de cult: „Nu se mai justifică limitarea”

În vreme ce Guvernul joacă alba-neagra cu restricţiile şi relaxările după data de 15 iunie, împătimiţii jocurilor de noroc au tras lozul câştigător: de luni, se deschid cazinourile, sălile de jocuri. Ce spun guvernanții despre redeschiderea bisericilor.

Reprezentanții Bisericii se pregătesc pentru reluarea slujbelor în interiorul lăcașelor de cult: „Nu se mai justifică limitarea” Galerie
Reprezentanții Bisericii se pregătesc pentru reluarea slujbelor în interiorul lăcașelor de cult: „Nu se mai justifică limitarea” | Hepta

Însă reprezentanţii Bisericii nu-şi pierd nădejdea. Speră că reluarea slujbelor în interiorul lăcaşurilor de cult se va face chiar de luni.

„Avem speranță pentru că este justificată, oamenii chiar au absolută nevoie, ne cer acest lucru. Credem că nu se mai justifică acea limitare a numărului de persoane care ar fi să participe la celebrări”, a declarat Şerban Tarciziu, purtător de cuvânt Arhiepiscopia Romano-Catolică Bucureşti.

„A menține in corpore credincioșii unei țări în genunchi pe caldarâmul unor străzi sau aici unde filmăm, oameni care stau în genunchi pe pietre, poate să plouă și se intampla foarte des. Încă așteptăm un răspuns rațional din partea autorităților”, a spus și Vasile Bănescu, purtător de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române.

Anunț de maximă importanță! A apărut lista măsurilor de igienă în grădinițe și creșe. Ce va fi obligatoriu, de luni

Guvernul spune că va deschide şi bisericile în viitorul apropiat, fără a preciza data. Cert este că restricţii vor rămâne.

În biserică vor avea acces un număr limitat de credincioși, atât cât va permite spațiul, pentru că trebuie să existe o distanță de doi metri între aceștia. Credincioșii vor purta obligatoriu mască și se vor dezinfecta pe mâini la intrarea în biserică. Cine nu mai are loc în lăcașul de cult va trebui să asculte slujba de afară, de pe locurile deja marcate în exterior.

Au fost anunțate noi măsuri de relaxare. Ce se schimbă din 15 iunie: Se deschid sălile de fitness și vor fi permise grupuri de șase persoane, în loc de trei

În prezent, botezurile, căsătoriile şi înmormântările se pot desfășura în interiorul lăcașurilor de cult, însă cu maximum 16 participanți.

Raed Arafat răspunde întrebărilor momentului! Când vom ști exact în ce țări vom putea pleca, fără izolare... Decizie scandaloasă! Acești elevi vor fi testați de trei ori, înainte să poată susțină Evaluarea Națională 2020...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x