Căutare Live

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei au vizionat imaginile ruşinoase în care apare Episcopul Huşilor. „Noi nu credem pentru că e un preot atât de bun și lipicios și predica atât de frumos!”

Filmuleţul a fost văzut deja cei de la Mitropolie, care nu par foarte lămuriţi cu privire la identitatea protagoniştilor. Aparent, unul dintre ei ar fi episcopul, dar numai, aparent.

Aşa că vor apela la expertiza unor specialişti. „Sunt lucruri urâte pe acea înregistrare, în contradicţie totală cu morala creştină. Iar personajele pe care le-am vizionat acolo, dacă expertiza de specialitate va considera că sunt imagini reale şi nu trucate, unul dintre personaje pare a fi episcopul Huşilor”, spun reprezentanți B.O.R.

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei au vizionat abia azi filmuleţul. Au aşteptat atât, pentru că înainte de Sfânta Liturghie ar fi fost mare păcat. Sunt 18 minute de imagini greu de privit, spune purtătorul de cuvânt al Mitropoliei. Sunt întruchipate scene de o imoralitate pe care nu ar vrea să le mai vadă, motiv pentru care a şi şters filmuleţul din calculator.

Dacă imaginile se vor dovedi reale, episcopul va fi caterisit

Prima dată a fost cuvântul, spune Biblia. Iar Episcopul şi-a dat cuvântul că nu apare el în imagini. Consideră că acuzaţiile care i se aduc nu au suport real şi imaginile prezentate sunt false. Pe de altă parte, există această înregistrare.

Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei vor să ceară însă o expertiză a imaginilor. Reprezentanţii Patriarhiei, în schimb, nu au niciun dubiu. L-au recunoscut pe episcop. Enoriaşii nu cred nici dacă l-ar vedea cu ochii lor în flagrant delict.

„Noi nu credem pentru că e un preot atât de bun și lipicios și predica atât de frumos!”, spun enoriașii.

Dacă imaginile se vor dovedi reale, episcopul va fi caterisit. Decizia poate fi luată doar de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, la recomandatarea Sinodului Mitropolitan. Până atunci, episcopul poate să slujească liniştit. Reprezentanţii Mitropoliei Moldovei ar putea cere o anchetă şi la seminarul din Huşi. Celălalt bărbat care apare în imaginile compromiţătoare ar fi fost elev acolo. Acum este preot.

În acest moment, sunt deschise două anchete la DNA şi DIICOT după ce episcopul s-a plâns că este şantajat cu imaginile compromiţătoare. Trei preoţi caterisiţi sunt cercetaţi în arest la domiciliu. Coincidenţă sau nu, imaginile au ajuns în presa tabloidă în ziua în care episcopul a depus a doua plângere, la DIICOT.

Alertă fără precedent în România. Sute de persoane infectate: „Sunt cazuri în toate județele din țară”... Bombă de aviaţie de patru kilograme, găsită pe plaja din Eforie Sud! Turiștii, în pericol?...
Parteneri
Obiceiuri pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani. Cum să-ți păstrezi silueta
Pentru a evita depunerea de grăsime abdominală după vârsta de 50 de ani este extrem de important să ai o dietă echilibrată și să eviți produsele care ar putea duce la acumularea kilogramelor în plus. Grăsimea abdominală mai este cunoscută drept grăsime viscerală și este în general periculoasă sănătății tale.
Catine.ro
Ultimele știri