Antena Căutare

Respirăm otravă în loc de aer! Substanţele toxice din Bucureşti au dat peste cap măsurătorile

Respirăm otravă în fiecare zi, dar salvarea nu pare să vină de la autorităţi. Este concluzia activiştilor de mediu care monitorizează aerul din marile oraşe.

Situaţia este alarmantă în tot sudul Europei, doar că în alte ţări se iau măsuri. La Roma circulaţia maşinilor a fost interzisă în orele de vârf, iar în Serbia poluarea a băgat guvernul în şedinţă de urgenţă.

Specialiştii au descoperit însă că în spatele aerului toxic nu stau doar maşinile şi fabricile, ci şi un fenomen meteo recent.

Aerul din București a părut irespirabil în ultimele săptămâni, iar rezultatele staţiilor de monitorizare confirmă că zi de zi inhalăm otravă: de două ori mai multe substanţe dăunătoare decât prevăd normele europene.

Specialiştii străini au găsit o explicaţie. Pe lângă numărul mare de maşini şi fabrici, nici vremea nu ne ajută. Norii sunt foarte jos şi ţin noxele deasupra oraşului. În plus, nu bate vântul şi astfel substanţele toxice nu sunt dispersate în atmosferă.

Este o situaţie pe care o întâlnim în tot sudul Europei, iar meteorologii spun că lucrurile nu se vor schimba prea curând.

În Serbia şi Bosnia au fost proteste de stradă. Oamenii au cerut autorităţilor să rezolve problema poluării, iar guvernele au intrat în şedinţe de urgenţă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

În România nu s-au găsit încă soluţii.

Statisticile sunt negre: peste 25.000 de români mor anual prematur din cauza poluării aerului, iar cei mai mulţi sunt din Bucureşti.

„Recunosc, pentru niște amărâți de bani, mi-am pierdut copiii”! Mama frățiorilor arși de vii a dat primele explicații... Gregorian Bivolaru, liderul MISA, a fost achitat de Tribunal...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x