Restricții noi anti-COVID în toată România. Ce s-a schimbat

Comunicatul autorităților anunță impunerea unor noi restricții anti-COVID la noi în țară.

Restricții noi anti-COVID în toată România. Ce s-a schimbat

profimedia

Începând de astăzi, în capitală se vor instala o serie de restricții printre care închiderea restaurantelor, cafenelelor, sălilor de jocuri și pariuri, dar și a barurilor. De asemenea, toți cei care se află în apropierea unei unități de învățământ, la o distanță de 100 metri, sunt obligați să poarte mască de protecție pentru siguranța lor și a celor din jur.

Terasele rămân deschise, iar hotelurile îi vor putea servi pe clienții cazați în acestea. Tot de astăzi se închid și cinematografele și teatrele și sunt interzise evenimentele private, precum nunți, botezuri și alte petreceri. Cu toate acestea, sunt permise evenimentele cu maxim 50 de participanți, cu condiția respectării normelor de distanțare socială și purtarea măștii de protecție.

Controalele autorităților se vor intensifica în această perioadă pentru a verifica dacă se respectă regulile impuse în piețe, târguri, mijloace de transport în comun.

Nu vom știi întotdeauna când suntem supravegheați pentru că polițiștii îmbrăcați în civil vor începe aceste controale. De aceea, este important să purtăm masca corect. Cei care nu respectă regulile, vor fi amendați, fiind nevoiți să plătească între 500 și 2500 lei, chiar și pentru purtarea necorespunzătoare a măștii.

Aceste măsuri rămân în vigoare în capitală până când rata de infectare va scădea de la 1,5 la 1000 de locuritori. În prezent, rata de infectare în București este de 1,86 la mia de locuitori.

Ultimele știri