Antena Căutare

Restricții noi în București din cauza exploziei cazurilor de Covid-19. Cum vor fi sancționați cei care nu le respectă

Din cauza numărului crescut de infectare cu noul coronavirus, în București s-au impus noi restricții pentru încetinirea răspândirii virusului. Printre acestea se numără obligativitatea purtării măștilor de protecție în aer liber, pe stradă și în spațiile verzi

Restricții noi în București din cauza exploziei cazurilor de Covid-19. Cum vor fi sancționați cei care nu le respectă
Restricții noi în București. Cum vor fi sancționați cei care nu le respectă

Din cauza faptului că rata de incidență a îmbolnăvirilor cu noul coronavirus a depășit în Capitală pragul de 3 la mia de locuitori, s-au impus noi restricții pentru combarea bolii.

Măsurile sunt valabile începând cu data de 20 octombrie, pentru următoarele 14 zile, ceea ce înseamnă că vor dura cel puțin până la 2 noiembrie inclusiv, urmând ca mai apoi să se facă o evaluare.

Masca de protecție e obligatorie și pe stradă

- Masca de protecție este obligatoriu a fi purtată atât în spațiile închise cât și în spațiile deschise;

- Unitățile de învățământ își vor desfășura activitatea în mediul online, în scenariul prevăzut de ordinul Ministrului Educației și Cercetării respectiv în „Scenariul Roșu”.

- Toate activitățile desfășurate în interior, în restaurante, cafenele, cinematografe, săli de spectacole, săli de jocuri de noroc sunt interzise.

Activitatea desfășurată în creșe și after-school-uri este permisă în continuare conform Ordinului comun al Ministrului Educației și Cercetării, al Ministrului Sănătății și al Ministrului Muncii și Protecției Sociale, precizează autoritățile.

Desfășurarea activităților în învățământul superior va fi reglementată de senatul fiecărei universități, acestea având autonomie universitară.

Cei care nu vor respecta regulile impuse vor fi sancționați contravențional cu amenzi cuprinse între 500 și 2.500 de lei. Restricțiile vor fi reevaluate în următoarele două săptămâni pentru a vedea dacă rata de incidența a îmbolnăvirilor scade sub 3%.

Mesaje RO-ALERT pentru bucureșteni

IGSU a transmis, marţi, mesaje RO-Alert în Capitală, în limba română şi limba engleză, după ce rata de infectare a trecut de 3 cazuri la mia de locuitori şi au fost impuse restricţii.

”Atenţie! În municipiul Bucureşti, nivelul de răspândire a noului coronavirus (COVID-19) este ridicat - peste 3 la mia de locuitori. MASCA este obligatorie în spaţiile deschise şi în cele închise! ŞCOLILE îşi vor desfăşura cursurile online. Activitatea ÎN INTERIOR a restaurantelor, cafenelelor, cinematografelor, sălilor de spectacole şi sălilor de jocuri de noroc este interzisă. Aceste decizii sunt valabile pentru următoarele 14 zile. RESPECTAŢI măsurile sanitare pentru a nu pune în pericol viaţa dvs. sau a celor din jur. DSU-IGSU”, este mesajul în limba română transmis de DSU, prin IGSU, în Bucureşti.

Mesajul a fost trasmis şi în limba engleză.

”Facem precizarea că, în perioada următoare, şi alte judete din ţară vor remite astfel de mesaje preventive în rândul localnicilor din zonele unde sunt înregistrate sau sunt previzionate creşteri ale gradului de infectare. Măsura transmiterii recomandărilor preventive prin intermediul sistemului Ro-Alert vine în completarea măsurilor dispuse de autorităţi destinate limitării răspândirii SARS-CoV-2 în rândul populaţiei”, a mai transmis IGSU.

Autorităţile au impus restricţii în Bucureşti, după ce luni rate de infectare a fost de 3.19 cazuri la mia de locuitori.

Burse de 10.000 de lei pentru elevi și studenți... Sfântul Dumitru, 26 octombrie. Tradiții, obiceiuri și superstiții de Sânmedru și Sfântul Mare Mucenic Dimitrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x