Antena Căutare

Reteaua retetelor compesate, frauda de 1,6 milioane de lei

Treisprezece medici, farmacisti si reprezentanti ai unor firme de medicamente au fost retinuti, marti seara, in dosarul retetelor false. In total, 22 de persoane sunt cercetate dupa ce ar fi decontat ilegal mii de retete si ar fi prejudiciat Casa Nationala de Asigurari de Sanatate cu peste 1,5 milioane de lei. Miercuri, persoanele retinute au fost prezentate instantei cu propunerea de arestare preventiva.

Unul cate unul, cei 13 medici si farmacisti care au primit aseara ordonante de retinere au fost adusi in arestul Directiei Cercetari Penale. Unii dintre ei au venit cu bagajele deja facute.

Lista acuzatiilor este lunga: inselaciune, coruptie, fals si spalare de bani. Sistemul era bine pus la punct. Retetele compensate false erau completate de medici cu datele a mii de pacienti reali, dar si pe numele unora morti. Hartiile ajungeau la farmacii, iar de aici la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, pentru decontare. Banii de la buget erau apoi impartiti. Medicii corupti primeau intre 3 si 5 procente din valoarea totala a retetelor eliberate.

Au fost si cazuri cand in urma unor intelegeri medicii isi indrumau pacientii numai catre anumite farmacii. Doctorii erau apoi recompensati de farmacisti in bani sau bunuri.

Sumele decontate variau intre 30 si 100% din valoarea retetei. Farmacistii obtineau un bonus intrucat cresteau artificial vanzarile.

Frauda se ridica la peste 1,5 milioane de lei.

Parintii vor avea nevoie de programare pentru a intra in scolile din Capitala... Nou sistem de control la RATB. Calatorii urca doar pe usa din fata a autobuzului!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x