Antena Căutare

Reteta: Macarons cu ciocolata si zmeura

Te duc cu gandul Paris. Desi par complicate, daca urmaresti cu atentie reteta, chiar pot fi facute pentru o mica tratatie multumitoare. Precizia este elementul-cheie aici, asa ca e important sa folosesi un cantar electronic.



170g de zahar pudra
160g de migdale macinate
120ml albus de la 4 oua medii, separate in doua cantitati egale
160g de zahar tos
½ lingurita de colorant alimentar rosu

PENTRU UMPLUTURA
120g de smantana pentru frisca
110g de ciocolata neagra, tocata marunt
25g de unt fara sare, la temperatura camerei
75g gem de zmeura
Mod de preparare
• 1. Se pun intr-un robot de bucatarie zaharul pudra si migdalele macinate; se mixeaza scurt, de cateva ori, pana ce se omogenizeaza. Amestecul se cerne intr-un bol mare si se arunca bucatile ramase in sita. Se adauga prima cantitate de albus, se amesteca pana devine o pasta densa si se lasa deoparte.
• 2. Se pune a doua cantitate de albus intr-un bol termorezistent, perfect curat, si se pune mixerul la indemana. Intr-o tigaie mica, se incalzesc la foc mediu 50ml apa si zaharul tos. Se dau in clocot si se fierb pana ce siropul obtinut ajunge la 110˚ C (se foloseste un termometru pentru zahar); in acest moment, incep sa se bata albusurile la viteza mare. Odata ce siropul a ajuns la 118˚ C, se toarna in mixer incet, fara a atinge bratul electric. Se bate compozitia in continuare la viteza ridicata, pana ce s-a racit cat de cat si s-a obtinut o compozitie translucida de bezea; bolul nu trebuie sa mai fie fierbinte la atingere, ci caldut. Se adauga colorantul alimentar si se amesteca.
• 3. Se toarna bezeaua peste amestecul de migdale si se incorporeaza usor. Este important sa nu se amestece pasta prea mult - ar trebui sa se desprinda in fasii groase de pe spatula. Fasia ar trebui sa se contopeasca cu restul compozitiei cam in 30 de secunde - daca nu se intampla asa, mai amesteci un pic.
• 4. Se incinge cuptorul la 170˚ C/gaz 3-4. Se pregatesc trei tavi tapetate cu hartie de copt. Se pune compozitia intr-un pos (sau o punga taiata la un capat), cu dui (capatul metalic) fara zimti. Se spriteaza discuri de pasta cu diametrul de aproximativ 2,5cm. Se lasa sa se odihneasca in jur de 30 de minute la temperatura camerei sau pana ce macarons au format o coaja.
• 5. Se coc macarons 14 minute (acest timp trebuie respectat cu strictete, pentru a testa macarons in prima faza). Hartia de copt se trece imediat pe suprafata de lucru si se lasa la racit cateva minute inainte de a desprinde macarons cu delicatete de pe hartie.
• 6. Pentru umplutura, se pune smantana intr-o tigaie mica si ciocolata intr-un bol mediu. Se da smantana in clocot si se toarna ciocolata deasupra. Se lasa sa se inmoaie cateva minute, apoi se amesteca. Se adauga untul si se amesteca pana compozitia devine fina, apoi se lasa deoparte sa se intareasca. Se pune amestecul de ciocolata intr-un pos curat cu dui mai mic si se spriteaza pe marginea discurilor de macarons. Se umple partea din mijloc cu gem, apoi se acopera cu alt disc.
• 7. SFAT: Pentru cele mai bune rezultate, foloseste colorant alimentar pe baza de apa si evita orice gel pe baza de ulei, pentru ca va schimba textura macarons. Majoritatea colorantilor alimentari sunt pe baza de apa, dar verifica mai bine ingredientele ca sa fii sigur. Odata ce sunt gata, macarons vor fi si mai bune daca le lasi in frigider peste noapte.
• 8. VARIATIUNI PE ACEEASI RETETA - Afine si frisca. Se foloseste: 1 lingurita de colorant alimentar violet, in loc de rosu, pentru a preparara macarons. Pentru umplutura, se bat 100ml de smantana pentru frisca si se intind cu lingura sau cu un pos pe jumatate de macaron, se pun deasupra cateva afine si se acopera cu o alta jumatate de macaron.
• 9. VARIATIUNI PE ACEEASI RETETA - Ciocolata cu menta Se foloseste 1 lingurita de colorant alimentar verde, in loc de rosu, pentru prepararea macarons. Pentru umplutura, se dubleaza cantitatea de ingrediente si se adauga 1 lingurita extract de menta, odata cu smantana. Se intinde crema cu lingura sau cu posul pe o jumatate de macaron si se pune alta jumatate deasupra.

Grav accident pe autostrada Bucuresti-Pitesti. Patru persoane au fost ranite... Internetul românesc înregistrează într-un minut 36.554 de vizitatori unici...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x