Antena Căutare

Revelionul, petrecut la serviciu! Mii de persoane au sărbătorit trecerea dintre ani la muncă

Am văzut aşadar petreceri, concerte, distracţii, dar nu trebuie să uităm că există şi oameni pentru care noaptea de Revelion a fost una de mers la serviciu. Poate cei despre care se impune cel mai mult să vorbim sunt salvatorii: pompierii, medicii şi poliţiştii care au stat de veghe pentru bunăstarea petrecăreţilor.

Sunt însă şi mii de bucătari, ospătari şi artişti care au muncit pentru a asigura voia bună a oaspeţilor. Şi pentru că şi noi, jurnaliştii, am semnat condica în noaptea dintre ani, am stat de vorbă cu ei.

În dispeceratele serviciilor de urgenţă, telefoanele nu ţin cont că e sărbătoare. Sună la fel ca în orice altă zi. Aici, în Craiova, la cumpăna dintre ani, ofiţerul de serviciu coordonează o misiune de căutare.

În mai puțin de o oră, la inspectoratul pentru situații de urgență Dolj, au fost deja făcute peste 15 solicitări. Echipajele de salvatori au pornit către un incendiu din sudul județului Dolj, la o solicitare pentru o naștere, dar și la o căutare de persoană dispărută.

Sunt cel puţin 50 - 60 de apeluri care se fac în timpul unei ture normale, însă numărul poate ajunge uneori şi la ordinul sutelor. E o meserie grea, care nu cunoaşte repausul.

Pe paramedicii SMURD care nu se aflau în misiune i-am surprins la baza de lucru. La trecere dintre ani au ieşit în curtea staţiei şi au ciocnit un pahar de. şampanie pentru copii.

Alocațiile de stat pentru copii, majorate, de la 1 ianuarie 2020! Iată în ce condiții!... Sfântul Vasile, considerat ”păzitorul de duhuri rele”, este sărbătorit astăzi. Obiceiuri şi tradiţii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x