Antena Căutare

Tulcea: Taranii sunt revoltati ca nu si-au primit graul

A plouat doua zile, dar a plouat degeaba. Ne confruntam cu cea mai grava seceta din ultimii 20 de ani. In sud-estul tarii, pamantul insetat ar fi avut nevoie de 10 ori mai multa apa. Dar soarele arde din nou, iar taranii sunt disperati. Un pumn de grau a devenit motiv de cearta si revolta.

Taranii din comuna tulceana Mihai Bravu par gata sa porneasca o rascoala pentru o palma de grau. Si-au dat pamantul in arenda, iar acum, au aflat ca nu pot primi cantitatea de grau care le-a fost promisa. Cel care trebuia sa ii plateasca spune ca graul a fost compromis de seceta.

Realitatea este insa mult mai dura.

"Avem in jur de 70.000 de hecatare, per total, culturi, pe care le consideram calamitate incepand cu un procent de peste 40%", a declarat seful Directiei pentru Agricultura din Tulcea, Maria Dragnea.

De fapt, intreg sud-estul tarii este afectat grav de seceta extrema. Doar ploile de ieri au rupt sirul lung zilelor in care din cer n-a picat strop de apa. Culturile sunt compromise. Au crescut doar crapaturile din glie.

In luna iulie, au fost 23 de zile consecutive de canicula. Un record negativ care nu a mai fost atins de peste 50 de ani. Pana acum, doar culturile au resimtit acest lucru.

Din toamna, insa, oamenii vor fi cei care vor suferi.

"Daca continuam asa cu seceta asta, si pentru anul viitor vor fi productiile afectate, datorita faptului ca lucrarile premergatoare pentru culturile de toamna vor fi compromise si ele", a spus un fermier.

Vestile de la meteorologi nu sunt deloc imbucuratoare. Canicula va pune din nou stapanire pe Romania.

Constanta: La 19 ani, spunea ca e medic neurolog si oferea consultatii on-line contra cost... Ministerul Sanatatii: Elevii nu vor mai fi vaccinati in scoli, ci la medicul de familie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x