Antena Căutare

Rezidențiat 2019 ar putea avea loc pe 8 decembrie

Rezidențiat 2019 ar putea avea loc pe 8 decembrie. Ce noutăți sunt

Rezidențiat 2019 ar putea avea loc pe 8 decembrie
rezidentiat 2019

Rezidențiat 2019 ar putea avea loc pe data 8 decembrie 2019, după ce deputații au adoptat o lege care scoate semnătura ministrului Educației din documentele de organizare. Așadar, până la rezidențiat au mai rămas 39 de zile

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, în unanimitate, proiectul de modificare a ordonanţei care permite ca examenul de rezidenţiat să se desfăşoare în acest an pe 8 decembrie. În 2019, cifra de școlarizare este aprobată prin hotărâre a Guvernului.

Legea adoptată trebuie promulgată acum de Președintele României, dar va intra în vigoare după ce va fi publicată în Monitorul Oficial.

Examenul de rezidențiat trebuia să se desfășoare mai devreme, însă ordinul comun al ministrului Educației și al ministrului Sănătății nu a putut fi semnat, din cauza faptului că nu există un ministru la Educație.

Potrivit proiectului, cifra de școlarizare pentru rezidențiat pentru anul 2019 se aprobă prin Hotărâre a Guvernului, iar Ministerul Finanțelor asigură resursele financiare necesare școlarizării prin rezidențiat la nivelul cifrelor de școlarizare aprobate.

În legea în vigoare, cifra de școlarizare se aprobă anual prin ordin comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației, cercetării și inovării, notează mediafax.ro.

Cifra de școlarizare va fi cel puțin egală cu numărul absolvenților de medicină generală, farmacie și medicină dentară.

Pentru anul 2019, concursul național pentru admiterea în rezidențiatul pe locuri și pe posturi se organizează în temeiul unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului Sănătății.

Acest proiect prevede că spitalele pot să facă pregătirea rezidenților. După promovarea examenului și expirarea stagiului aferent specialității, ministrul Sănătății confirmă prin ordin titlul de medic specialist, de medic dentist specialist sau de farmacist specialist, după caz, în cel mult 30 zile lucrătoare de la ultima zi a sesiunii de examene organizată pentru specialitatea respectivă.

surse: edupedu.ro, spuntik, ziare.com

Mihai Constantinescu nu a avut copii, însă una dintre iubitele lui a rămas însărcinată! Ce s-a întămplat cu urmașul arti... Incident naval pe Dunăre, după ce un cargo a intrat într-un ponton de acostare din Portul Tulcea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x