Antena Căutare

REZULTATE BAC 2016. Liceele din România în care niciun elev nu a promovat examenul de Bacalaureat. Pe lista rușinii se numără și Capitala

Niciun candidat nu a promovat examenul de bacalaureat în două licee din judeţul Dolj. Nici Bucureștiul nu este mai prejos. Un liceu din Capitală a avut aceeași soartă, iar mai multe au fost la un pas de un rezultat similar.

Niciun candidat nu a promovat examenul de bacalaureat în două licee din judeţul Dolj. Nici Bucureștiul nu este mai prejos. Un liceu din Capitală a avut aceeași soartă, iar mai multe au fost la un pas de un rezultat similar. Pe listă se mai numără Sibiul și Aradul.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj a decis, în cazul uneia dintre unităţi, ca din anul şcolar următor să fie desfiinţate cursurile pentru învăţământul liceal de zi.

În urma centralizării rezultatelor parţiale la examenul de bacalaureat susţinut de candidaţii din judeţul Dolj, 64,35% de candidaţi au reuşit să obţină medie de promovare.

“La nivelul judeţului nostru avem un procent de promovare de 64,35%, cu două procente mai mare decât anul trecut. Avem creştere şi faţă de simulare, când procentul a fost 39,49%. (...) În ceea ce priveşte procentul zero, este adevărat, sunt două instituţii de învăţământ, este vorba despre Liceul Tehnologic «Ionete Aurelian» Malu Mare, unde au fost prezenţi cinci elevi şi niciunul nu a reuşit să promoveze şi Liceul Tehnologic Special Beethoven din Craiova, unde au susţinut examenul şase elevi şi niciunul dintre ei nu a promovat“, a declarat Lavinia Craioveanu, inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Reprezentanţii ISJ Dolj susţin că, începând din toamnă, la unitatea de învăţământ din comuna doljeană Malu Mare nu va mai exista învăţământ liceal de zi, rezultate slabe la bacalaureat fiind înregistrate şi în anii trecuţi.

Nici Bucureștiul nu face excepție! Toți absolvenții Liceului Tehnologic Special Nr. 3 din București au reușit performanța de a pica bacalaureatul. Totodată, la alte licee numărul celor care au bifat rezultatul ”Admis” la ”examenul maturității” nu a trecut de 7, scrie evz.ro.

De asemenea, la Liceul Tehnologic Special ”Regina Elisabeta” din București, 4 absolvenți, dintre cei 23 înscriși, au obținut cel puțin media 6.

Topul rușinii continuă cu Liceul ”Edmond Nicolau” din Capitală. Acolo, doar 6 absolvenți, dintre cei 55 înscriși în examen, au reușit să obțină o notă de trecere.

Sibiul este și el pe listă! Două licee din judeţ nu au niciun candidat care să fi promovat examenul de bacalaureat, în vreme ce la un singur liceu, două absolvente au obţinut media generală zece, potrivit mediafax.ro.

Potrivit ISJ Sibiu, la bacalaureatul din sesiunea iunie – iulie, înainte de contestaţii, două licee nu au avut niciun candidat care să fi promovat examenul.

Este vorba despre Colegiul Tehnologic Iacobeni, unde un singur candidat s-a înscris la bacalaureat, şi de Liceul Tehnologic "Transcom” Sibiu, unde au participat la examen doi absolvenţi.

Nici în Arad situația nu a fost roz! Două licee nu au niciun candidat promovat la examenul de bacalaureat, iar alte câteva licee au rezultate foarte slabe, cu unu sau câţiva absolvenţi cu medii peste 6.00, în timp ce în judeţ niciun candidat nu a reuşit să obţină media zece.

Este vorba de Liceul Special ”Sfânta Maria”, unde au existat șase candidați, și Liceul Tehnologic UCECOM ”Spiru Haret”, unde au existat patru candidați.

Timișoara vine din urmă, cu două licee în care niciun elev nu a promovat examenul de Bacalaureat, Liceul Teoretic Socrates și Liceul Tehnologic de Transporturi Auto. Alte două licee la nivelul județului Timiș unde rata de promovare este zero sunt Liceul Tehnologic din Sânnicolau Mare și liceul din Orțișoara. În Liceul Tehnologic Agricol din Orțișoara niciun elev nu a obținut notă de trecere în ultimii șase ani.

REZULTATE BAC 2016. Au fost extrem de aproape de nota maximă! Cine sunt elevele care au luat note de 9.90 și 9.95... Adjudecat. Premiul pentru „Perla Anului 2016” la bacalaureat a fost acordat!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x