Antena Căutare

Rezultate Bac 2019: 6.000 dintre elevii care s-au înscris la examenul de bacalaureat nu s-au mai prezentat

Rezultate Bac 2019. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, luni, că rezultatele înregistrate la examenul de bacalaureat sunt similare cu cele de anul trecut. Judeţele cu rezultatele cele mai bune sunt Cluj, Iaşi şi Bacău

Rezultate Bac 2019. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat, luni, că rezultatele înregistrate la examenul de bacalaureat sunt similare cu cele de anul trecut. Judeţele cu rezultatele cele mai bune sunt Cluj, Iaşi şi Bacău

”Au fost 136.000 de elevi înscrişi, aproximativ, s-au prezentat 129.000, deci primul semnal de alarmă, ce s-a întâmplat cu cei 6.000 de elevi, care au fost motivele pentru care nu s-au prezentat la examen. 24 de elevi au fost scoşi din examen, un număr exagerat de mare pentru că ştiau că pedeapsa este destul de drastică, doi ani de zile nu se mai pot apropia de examenul de bacalaureat”, a declarat, luni, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Rezultate Bac 2019. Aceasta a precizat că rezultatele sunt similare cu cele de anul trecut.

”Aş vrea să remarc judeţele care au obţinut peste media naţională: Cluj- aproape 81%, Iaşi - 76% , Bacău – 75 %. Între 70 şi 75 se clasează Sibiu, Galaţi, Braşov şi Bucureşti. La polul celălalt Ilfov, Giurgiu şi Harghita”, a precizat Ecaterina Andronescu.

Aici mai multe despre rezultate Bac 2019 pe județe

Potrivit acesteia, în judeţul Ilfov doar 38% dintre cei înscrişi au promovat examenul de Bacalaureat 2019.

”Am primit în această perioadă foarte multe mesaje pe telefonul personal de la elevii care au fost implicaţi în acest exemen. Invocă dificultatea subiectelor. Examenul de bacalaureat nu se poate pregăti în 2 zile, se pregăteşte pe parcursul anilor de liceu”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Ministerul Educaţiei a publicat, luni, pe site-ul dedicat, primele rezultate ale examenului de bacalaureat. 177 de elevi au reuşit să obţină media 10.

Aici mai multe despre notele la Bacalaureat 2019

Potrivit primelor rezultate, 86.794 de elevi au obţinut medii de 6 sau mai mari, în timp ce 8.100 de elevi au medii cuprinse între 5 şi 5.99.

Elevii nemulţumiţi vor putea depune contestaţii, până la ora 16.00.

Citește și; Rezultate Bacalaureat 2019 pe județe. Notele au fost publicate pe edu.ro ! Vezi ce notă ai luat la BAC!

Sursa : news.ro

Accident pe șantierul podului peste Dunăre. O persoană a decedat... Rezultate BAC 2019: Topul județelor cu cea mai mare promovabilitate la BAC...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x