Antena Căutare

Ro-Alert. Cum se instalează sistemul pe telefoanele iPhone

Ro-Alert. Cum se instalează sistemul pe telefoanele iPhone. Sistemul RO-ALERT permite difuzarea de mesaje de tip Cell Broadcast pentru avertizarea și alarmarea populației în situații de urgență. Pentru telefoanele iPhone se descarcă din Apple Store, aplicația DSU, disponibilă gratuit

Ro-Alert. Cum se instalează sistemul pe telefoanele iPhone Galerie
Ro-alert | entrepreneur.com

Sistemul RO-ALERT a fost implementat pe teritoriul României de Ministerul Afacerilor Interne, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cu ajutorul tehnic al Serviciului de Telecomunicații Speciale. Sistemul de alertă a fost pus în aplicare prin intermediul Ordonanței de urgență nr.72 din 5 octombrie 2017.

Acest sistem de alertă ajută la difuzarea de mesaje de tipul Cell Broadcast. Acest sistem ajută la alarmarea și avertizarea populației în situații de urgență. Sistemul RO-ALERT e folosit conform prevederilor legale, fiind folosit în situații de urgență în care sănătatea și chiar viața cetățenilor sunt puse în pericol.

Operatorul Sistemului RO-ALERT folosește o hartă digitală pe care se selectează zona în care trebuie transmisă avertizarea. Informațiile legate de zona în care trebuie transmise și conținutul mesajului de avertizare sunt transportate prin legături private de interconectare a rețelelor operatorilor de telefonie mobilă cu Sistemul RO-ALERT.

Din păcate, acest sistem de avertizare al populației nu a fost customizat pentru iOS. Pentru ca RO-ALERT să fie valabil pentru iPhone, va fi cel mai probabil nevoie de modificari facute de catre Apple in iOS pentru a oferi compatibilitate cu acest serviciu. Pentru posesorii de telefone iPhone există însă aplicația DSU. Acesta e aplicația oficială a Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Scopul acestei aplicații este de a pune la dispoziția cetățenilor un instrument rapid de informare și raportare a situațiilor critice.

Astfel, toți cetățenii, indiferent de rețeaua mobilă sau tipul de telefon, vor fi informați în egală măsură. RO-ALERT este un sistem de alertare al populației foarte eficient, care funcționează în situații de urgență când sănătatea sau chiar viața populației este în pericol.

Sursă foto: entrepreneur.com, aradon.ro

ALERTĂ în Mureș! Zeci de persoane, majoritatea copii, s-au îmbolnăvit. Principalele simptome ale contaminării... Veste URIAȘĂ pentru creștini! Ce s-a întâmplat la mormântul lui Arsenie Boca de la Prislop...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x