Antena Căutare

Ro-Alert. Testările sistemului continuă în toate județele din România

Ro-Alert. Testările sistemului continuă în toate județele din România, dar și în București și Ilfov. Mesajele vor fi transmise în intervalele orare 10.00 - 12.00 și 17.00 - 19.00. Dacă vă aflați în zona de test și primiți mesajul înseamnă că telefonul a fost configurat

Ro-Alert. Testările sistemului continuă în toate județele din România Galerie
Ro-alert | mihaeladanpress.ro

Sistemul RO-ALERT a fost implementat în României de către Ministerul Afacerilor Interne prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. De asemenea, suportul tehnic a fost oferit de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Transmiterea mesajelor RO-ALERT a început pe 17 septembrie, fiind difuzate în aproximativ 23 de județe din țara noastră. Testele pentru acest sistem de avertizare continuă și săptămâna această, fiind transmit în mai multe județe din țară. În cazul în care vă aflați în zona de test și primiți mesajul înseamnă că telefonul a fost deja configurat. În caz contrar, va trebui să îl configurați manual.

Prin intermediul acestui sistem, autoritățile reușesc să transmită un mesaj de avertizare prin intermediul telefoanelor mobile ale oamenilor aflați în imediata apropiere a situației de urgență. Operatorul acestui sistem folosește o hartă digitală unde își selectează zona în care dorește să transmită mesajul.

În acest fel, toate antenele de comunicații mobile ale furnizorilor de telefonie mobilă vor transmite mesajul de avertizare. Trebuie știut faptul că acest tip de mesaje vor fi difuzate doar în caz de amenințare gravă la adresa sănătății și vieții locuitorilor. De asemenea, pot fi trimise și mesaje de test programate.

Agențiile autorizate să transmită astfel de mesaje sunt Inspectoratele pentru Situații de Urgență teritoriale, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și Departamentul pentru Situații de urgență. Specialiștii spun că mesajele de avertizare RO-ALERT vor fi transmise doar în situații extrem de grave, ce pot pune în pericol comunitățile.

Sistemul RO-ALERT va fi folosit și în cazul în care apare o avertizare meteorologică de COD ROȘU, avertizări de inundații pe cursuri de ape neîndiguite. De asemenea, mesajele de avertizare vor fi folosite și în cazul incidentelor CBRN situate în afara amplasamentelor.

Sursă foto: mihaeladanpress.ro, idevice.ro

Ora de iarnă 2018. Este posibil să dăm ceasurile înapoi pentru ultima oară... Raport de la Casa de Pensii. Numărul românilor care au pensie socială minimă A CRESCUT! Unde s-au dat cei mai mulți bani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x