Antena Căutare

SUA: Roman amenintat cu deportarea dintr-o greseala a avocatilor

Un roman cu cinci copii risca sa fie deportat din Statele Unite ale Americii dupa greseala avocateasca. Sta de 5 luni dupa gratii si asteapta ca autoritatile din statul Arizona sa ii decida soarta. Ar putea pierde totul daca va fi trimis in Romania, de unde a plecat acum 16 ani. Isi doreste ca cel putin sa fie judecat in libertate.

Valentin Balaj risca sa fie despartit de sotie si de cei cinci copii dupa ce luase decizia de a depune actele pentru ca situatia sa de imigrant ilegal sa se rezolve. Cei doi facusera exact ce ii sfatuise avocatul.

Agentii federali l-au ridicat pe Valentin in timp ce romanul era la cumparaturi. Sunt cinci luni de cand romanul e in arestul serviciilor de imigratie. Sotia lui e disperata. Mai ales ca stie cat de severe sunt autoritatile din statul Arizona cand vine vorba de imigranti cu probleme.

"Sotul meu nu are cazier. Doar pentru faptul ca am aplicat si am trimis anumite formulare necesare, doar pe baza asta au venit ca sa il caute si sa il duca in detentie", spune sotia barbatului, Emanuela Balaj

Fiecare zi care trece poate fi ziua in care familia poate sa afle ca Valentin va fi trimis in Romania, fara sa se poata intoarce vreodata in Statele Unite.

"Din cauza judecatoarei care nu crede nicicum ca el ar trebui sa iasa mai devreme afara, vrea sa il tina sase luni. Dar el poate sa fie deportat la orice vreme", completeaza sotia.

Familia romanului face demersuri pentru ca barbatul sa fie eliberat pe cautiune pana la solutionarea dosarului. Au un avocat nou iar cazul e in atentia mai multor instante. Au si grup de lobby.

"Avem 900 de semnaturi de la Biserica unde suntem membri, de suport, de petitie pentru el ca sa fie liber."

Valentin Balaj se afla in Statele Unite din 1996. A intrat ilegal, prin Mexic, si a cerut azil, dupa care nu a mai luat legatura cu serviciile de imigratie. Spune ca a fost o greseala, dar pretul pe care l-ar plati acum ar fi, totusi, prea mare.

Bucuresti: Doi copii au fost loviti de tren. Unul dintre ei se afla in stare grava... O tanara din Dorohoi, incendiata de o femeie in propria locuinta ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x