Antena Căutare

Roman, condamnat pe viata din greseala: A aflat de sentinta dupa ce ar fi cerut eliberarea conditionata

Aurica Vaduva locuieste de aproape 20 de ani in New Jersey, iar de aproape patru ani face naveta intre Statele Unite ale Americii si Romania pentru a participa la un proces privind dreptul de proprietate.



Omul a fost la un pas de infarct cand a constatat ca pe citatie nu este nici o greseala de nume sau adresa. "Erau toate datele de identitate, mai mult, m-au uitat pe portalul instantei de judecata, pe internet si am citit acelasi lucru. Am luat imediat legatura cu un avocat si mi-a spus acelasi lucru pe care-l citisem si eu, cum ca sunt condamnat pe viata si ca am solicitat eliberarea conditionata. Tot avocatul mi-a spus ca o astfel de solicitare vine dupa ce am petrecut multi ani de detentie, iar infractiunea pentru care am fost condamnat este extraordinar de grava, din moment ce am primit inchisoare pe viata. Nu am comis nici o infractiune, nici in Romania, nici pe teritoriul Statelor Unite", povesteste Aurica Vaduva.

Aurica Vaduva locuieste de aproape 20 de ani in New Jersey, iar de aproape patru ani face naveta intre Statele Unite ale Americii si Romania pentru a participa la un proces privind dreptul de proprietate. S-a nascut in Romania, in satul Farcasesti, din judetul Gorj si a revendicat un teren in aceasta localitate. De patru ani se judeca la Judecatoria Targu-Jiu pentru acest teren: "Fac naveta intre America si Romania de patru ani, pentru ca asa sunt legile in Romania. Aici un proces nu se judeca repede, ani de zile trebuie sa-ti cauti dreptatea prin instante", sustine Aurica Vaduva.

Condamnat si pe internet

De parca tergiversarea procesului civil nu-i era de ajuns, gorjeanul s-a trezit, recent, cu o citatie prin care era anuntat ca cere eliberarea conditionata, dupa ce a fost condamnat pe viata. Omul a fost la un pas de infarct cand a constatat ca pe citatie nu este nici o greseala de nume sau adresa. "Erau toate datele de identitate, mai mult, m-au uitat pe portalul instantei de judecata, pe internet si am citit acelusi lucru. Am luat imediat legatura cu un avocat si mi-a spus acelasi lucru pe care-l citisem si eu, cum ca sunt condamnat pe viata si ca am solicitat eliberarea conditionata. Tot avocatul mi-a spus ca o astfel de solicitare vine dupa ce am petrecut multi ani de detentie, iar infractiunea pentru care am fost condamnat este extraordinar de grava, din moment ce am primit inchisoare pe viata. Nu am comis nici o infractiune, nici in Romania, nici pe teritoriul Statelor Unite", povesteste Aurica Vaduva, jurnalist in Statele Unite.

Omul s-a prezentat de urgenta in Romania, la termenul indicat pe citatie: "Am venit intr-un suflet sa vad despre ce este vorba. Am ramas si mai blocat, cand am vazut ca si pe afisajul de la instanta apaream un condamnat pe viata. M-am simtit un infractor, iar ceea ce a urmat cand am cerut lamuriri a fost si mai socant. I-am cerut presedintelui de instanta sa-mi spuna despre ce este vorba. Intr-un treacat mi-a spus ca s-a comis o eroare si ca nu are timp de explicatii. Am mers la registratura instantei sa depun o astfel de solicitare scrisa, pentru a mi se lamuri situatia. Judecatorul de serviciu a refuzat sa-mi primeasca cererea, sfatuindu-ma sa trimit cererea prin posta, asigurandu-ma ca in 30 de zile voi primi un raspuns. Eram in continuare un condamnat pe viata. Au trecut aproape doua saptamani pana cand au modificat pe afisaj si portalul instantei, care poate fi accesat de oriunde in lume, calitatea mea procesuala. Inteleg ca greseala este umana, dar atitudinea pe care cei care au gresit au avut-o m-a deranjat si mai mult, m-a facut sa ma simt intr-adevar un infractor."

Citeste si Jurnalul

Foto:Jurnalul.ro

RATB-ul introduce panouri electronice cu timpul de sosire al tuturor masinilor... VIDEO! O fosta glorie a tenisului si-a ascuns mama moarta pentru pensie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x