Deşi milioane de români trăiesc la limita sărăciei, în ţara noastră risipa alimentară a devenit o problemă socială majoră.
Anual, fiecare locuitor aruncă aproximativ 250 kg de alimente, ceea ce ne situează peste media europeană, de 179 de kg, arată studiile făcute recent.
Fiecare dintre noi ar arunca mai puțină mâncare și ar cheltui mai puțini bani dacă ar respecta câteva reguli simple.
1. Prima ar fi să stabilești lista de cumpărături pe o săptămână în avans și să cumperi doar ce este trecut acolo. Alege porții mici și fii atent la ofertele din magazine. Un sfat care funcționeayă de fiecare dată este să iei o gustare înainte de a pleca la cumpărături.
2. Învață cât timp se păstrează fiecare aliment și în ce condiții.
3. Dacă mănânci la restaurant și porțiile sunt foarte mari, cere ca ceea ce îți rămâne să ți se pună la pachet. Nu este o rușine pentru că oricum ai plătit porția întreagă.