Antena Căutare

Romania, 2012: popa fura racla, femeia de serviciu face injectii

Tanti Leana baga antitetanos la greu, pentru ca medicii tre' sa faca fata la sapte localitati si nu mai au vreme, iar Sandi Mehedintu, cunoscut tuturor drept "popa de la Revolutie", "sperie" moastele Sfintei Mucenite Ecaterina

Stirea 1: Islanda, prima tara europeana afectata de criza, a reusit, in numai doi ani, sa coboare indicele de somaj de la 12 la suta la 5 la suta.

Stirea 2: 10 elevi ai Grupului Scolar din Independenta (Romania) se duc sa-si faca una bucata vaccin. Aud un tipat, specific femeilor de serviciu. "Alooo, luati-o si voi, pe margine, ca abia am spalat si iar raman urme!" Nu li se pare, chiar e tanti Leana, femeia de serviciu. Ajung in fata cabinetului. Tanti ii pofteste inauntru. "Ce facem azi: difteria sau tetanosul? Hai, nu va mai uitati ca broasca la bariera. Sus manecuta sa faca Leana injectia! Hai, ca nu stau dupa voi, am de spalat si la doi veceul!" Copiii o stiu de mult, de aia nu se impotrivesc. "Ce sa-i faci, maica, asta e! Se cheama lipsa de personal. Doctorii are sapte sate de acoperit, nu le poate face pe toate! De aia m-a rugat pe mine!" Da, olecuta, cu spirt, bate locu, gaseste vena si hatz, acul a intrat! Doamna "asistenta" emana un miros puternic de "ACE Floral" si de "Domestos" verde. Si nu e bine, desinfectante suta la suta?

Copiilor li se face rau. Doi dintre ei ajung la spital. Scandal cat casa. "Erau beti, puteau a bautura", zice si starostele Minodor Popescu, patriarhul dispensarului satesc. "Doamna de serviciu nu le-a facut injectia, dor i-a pregatit, le-a suflecat manecile hainelor, le-a indicat numai cum sa tina mana!" Benny Hill e mic copil...Comunitatea sare ca arsa. Nu e prima oara cand Elena Socrici lasa halatul albastru pentru cel alb. Si in iarna, cand erau nameti si medicul nu le-a putut trece, tot ea a stat la capataiul bolnavilor. Uneori, cand a fost rugata, a facut-o si pe moasa. Care-i problema? Pe vremea lui Stefan cel Mare asa se nasteau copiii, lumea nu se mai vaccina, traia cu bors de loboda si nimeni numai comenta!

Stirea 3: Finlanda s-a mentinut, pentru al treilea an consecutiv, pe primul loc in clasamentul tarilor cu cel mai bun sistem educational din lume. Printre altele, "Tara celor 1.000 de lacuri" interzice, de la 1.600, conceperea de copilasi persoanelor care nu stiu a scrie si a citi.

Stirea 4: Un popa a "speriat" racla plina cu moastele Sfintei Mucenite Ecaterina. Traducere. Prea cucernicul parinte Sandi Mehedintu, de la Biserica Coltea, suparat ca Mitropolia vrea sa-l scoata la pensie, a plecat, acasa, cu o racla de 6,5 kilograme, argint pur, in care se aflau moastele Sfintei, dupa criteriul: "Eu le-am adus, eu le duc!" Traducere la traducere. Pana la Revolutie, Sandi era un idol. Adapostise manifestantii in 21-22 decembrie chiar in clopotnita, un erou. In 2007 s-a aflat ca era turnator la Secu. In mai 2011, s-a filmat ca vinde enoriasilor vinul Mitropliei la pret dublu. Acum s-a lipit de racla in drum spre casa. Cucernicul o cumparase din Italia, de la Genoa, deci...Traducere la traducerea traducerii. Parintele lasa racala la biserica. Enoriasii dadeau acatiste, depuneau niste maruntis acolo. Maruntisul, mult, putin, pleca spre Dealul Mitropoliei, fara sa se injumatateasca cu Sandi. "Nu-i corect! Eu aduc moastele Sfintei din timpul lui Maximian iar Patriarhia nu-mi da din castig", ar fi zis omul. Ca sa nu mai faca valuri, s-au gandit sa-l treaca la pensie, sa se odihneasca. El a ripostat. Adica n-a intors, cum spune morala, si celalalt obraz. Din contra. Mitropolia n-a comentat!

Asa? Si unde-i vestea? Acum un an, in septembrie 2011, Gigi Becali a luat la el acasa moastele a PATRU sfinti, aduse direct de la Muntele Athos. Si nimeni n-a zis nimic. Ce atata caz?

Stirea 5: In Suedia, 40 la suta dintre copilasii de doi ani (daaaa, ati citit bine!!!) utilizeaza Internetul. Corect, pentru jocuri si trenuletele Thomas, dar il utilizeaza.

Stirea 6: In Romania...

Afla cat costa viata unui om din primul ghid al companiilor de asigurari din Romania!... Un cioban a fost atacat de urs in judetul Harghita. Barbatul are rani grave la picioare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x