Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:20Asia Express - Drumul elefantului (r)

România 2019. 10 miloane de români au încă wc-ul în curte. Ce amenzi riscă

România 2019. 10 miloane de români au încă wc-ul în curte. Ce amenzi riscă. Potrivit datelor Istitutului Național de Statistică 49,2 % din populația României mai are încă wc-ul în curte. Ce amenzi riscă din partea Gărzii de Mediu

Romania 2019

telegram.ro

România 2019. 10 miloane de români au încă wc-ul în curte. Ce amenzi riscă. Potrivit datelor Istitutului Național de Statistică 49,2 % din populația României mai are încă wc-ul în curte. Ce amenzi riscă din partea Gărzii de Mediu

Din nefericire, România este pe primul loc în Europa la numărul de gospodării care au încă wc-ul în curte. Aproape 10 milioane de români, mai exact, 9.664.590 dintre romani au wc-ul in curte. Eurostat arată că în România aproape 1,8 milioane de locuinţe (în care locuieşte 29,7% din populaţia României) au în continuare toaleta în curte.

De curând, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a impus tuturor locuitorilor satelor și comunelor unde există rețea de canalizare să se reacordeze la acestea. Astfel, se interzice folosirea toaletelor din curte și a foselor septice. Cei care vor refuza să se branșeze la canalizare riscă amenzi mari.

Garda de Mediu va aplica amenzi între 2000 și 4000 lei, după trei luni și după un prim avertisment. Singura excepție este aceea în care persoana în cauză decide să își facă o stație de epurare.

MDRAP atrage atenţia că România este foarte aproape de declanşarea procedurii de infringement din cauza faptului că nu s-a conformat prevederilor unei directive europene al cărei termen de aplicare era 31 decembrie 2018 și care cere ca toţi locuitorii din aşezările mai mari de 2.000 de locuitori să aibă gospodăriile branşate la canalizare.

Branşarea la canalizare a locuinţelor din mediul rural trebuie făcută pe cheltuiala fiecărui solicitant, iar costurile nu sunt de neglijat.

În anul 2017 a crescut atât numărul persoanelor ale căror locuinţe erau conectate la sistemele de canalizare, cât şi cel al persoanelor conectate la sistemele de canalizare prevăzute cu staţii de epurare, arată datele comunicate de Institutul Naţional de Statistică (INS) anul trecut.

În total, un număr de 9.978.886 locuitori aveau locuinţele conectate la sistemele de canalizare, echivalentul a 50,8% din populaţia rezidentă a României. Din această cifră, 9.234.259 (87,7%) erau din mediul urban şi doar 744.627 din cel rural (8,2%)”, arată un comunicat al INS din 2017.

Sursă foto: telegram.ro

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro