Căutare Live

Nelu Tătaru confirmă: România a depăşit perioada critică după aplicarea primelor măsuri de relaxare

De ce ne era frică, am scăpat! Numărul de infectări noi a scăzut astăzi, zi considerată decisivă de Alexandru Rafila pentru trendul pe care se află pandemia. Președintele Societății Române de Microbiologie recunoaşte că se aştepta la un număr mai mare de cazuri la 10 zile după ieşirea din starea de urgenţă. Vestea bună a fost confirmată și de Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Am depăşit perioada considerată critică după aplicarea primelor măsuri de relaxare. Au mai apărut focare noi, dar trendul rămâne descendent, explică autoritățile

"Sincer, bănuiam că astăzi ar putea fi mai multe cazuri. E un lucru foarte bun că se menţine nivelul acesta scăzut şi sperăm că trendul se menţine până la sfârşitul săptămânii, ceea ce va permite regândirea măsurilor de relaxare", spune Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie.

Citește și: Ministerul Sănătății, anunț! "Măsurarea temperaturii este obligatorie". Ce se întâmplă cu magazinele care au renunțat la "triaj" de teamă să nu își piardă clienții

Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, confirmă veștile bune date de Rafila. "Suntem pe un trend descendent. (...) Menţinem în continuare precauţiile, regulile de distanţare, masca obligatorie în mijloacele de transport public. Şi asteptăm o nouă perioadă de relaxare dupa 1 iunie".

Au fost raportate 146 de cazuri noi, în ultimele 24 de ore

Au fost raportate 146 de cazuri noi, cu 45% sub cifrele din ultimele două zile şi sub media stării de alertă. În schimb, 244 de români au scăpat de coronavirus, uşor peste media din ultimele 10 zile. Aproape două treimi dintre cei infectaţi s-au vindecat.

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Coronavirusul modifică examenul de licență! Studenții din anii terminali, schimbări majore la susținere...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri