Live acumSerial: Fetita mea
Prime Time 20:30Chefi la cuţite

Ultimă oră! România a trecut pe lista portocalie a Belgiei. Turiștii români pot fi supuși unor măsuri drastice

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează cetăţenii care călătoresc în Belgia că ţara noastră a fost inclusă în zona portocalie, iar autorităţile din regat pot stabili măsuri şi recomandă vigilenţă crescută.

Ultimă oră! România a trecut pe lista portocalie a Belgiei. Turiștii pot fi supuși unor măsuri drastice


MAE precizează că duminică autorităţile belgiene au anunţat noile măsuri privind condiţiile de intrare pe teritoriul regatului, măsuri care au intrat deja în vigoare, imediat după momentul publicării acestora.

Condiţiile de intrare vizează clasificarea statelor de provenienţă a persoanelor care doresc să intre în Regatul Belgiei, pe trei categorii:

  • zona verde - fără măsuri speciale
  • zona portocalie - autorităţile belgiene pot stabili măsuri specifice (la acest moment se recomandă vigilenţă crescută)
  • zona roşie - carantină obligatorie şi testare la intrarea pe teritoriul ţării

România este trecută pe lista portocalie? Ce înseamnă acest lucru?

Totul se schimbă! Imunitatea COVID a pus medicii și cercetătorii pe jar. Virusul ar fi mai periculos decât s-a crezutConform informaţiilor comunicate public de către autorităţile belgiene, România a fost inclusă pe lista statelor din zona portocalie. Astfel, cetăţenilor care intră din România în Regatul Belgiei în scop turistic (călătorie neesenţială), începând cu data de 13 iulie, li se recomandă vigilenţă crescută privind prevenirea şi apariţia unor simptome asociate infecţiei cu COVID-19, arată un comunicat MAE transmis AGERPRES.

Unde pot cere ajutor românii în cazul incidentelor neprevăzute

Scene tulburătoare în România! O femeie a tușit spre polițiști și a spus că are coronavirusTotodată, MAE recomandă cetăţenilor români care intenţionează să călătorească în Belgia consultarea informaţiilor publicate pe site-ul autorităţilor belgiene - https://diplomatie.belgium.be/en.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Bruxelles +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040 şi +32 (0)2 344 1658, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice +32(0)2 344 0854.

De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: www.mae.ro/node/51902 , bruxelles.mae.ro/ şi www.mae.ro/.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro