România ar putea înregistra un vârf de consum de gaze naturale în acest weekend

 

Ministrul Energiei, Victor Vlad Grigorescu a declarat că vârful de consum de gaze naturale ar putea fi înregistrat în weekend și luni.

"Avem rezerve suficiente pentru a acoperi acest consum record. Azi-noapte și ieri a fost un consum mare de energie. Din datele noastre consumul de gaz natural a depășit 60 de milioane metri cubi pe zi și cred că ne apropiem de 62 milioane de metri cubi. Sistemul este stabil, avem rezerve de capacitate și pentru zilele următoare. Probabil vom vedea un vârf de consum în weekend și luni din cauza temperaturilor foarte scăzute", a spus Grigorescu.

El a precizat că, dacă gerul se accentuează, autoritățile sunt pregătite să facă și alte manevre tehnice care să mențină stabilitate în sistem.

Într-o zi normală de iarnă, în România se consumă aproximativ 50 de milioane de mc de gaze naturale.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o atenționare Cod Galben de ger, valabilă de joi până luni în cea mai mare parte a țării.

Potrivit ANM, în intervalul menționat, valul de frig va persista, astfel că vremea va fi deosebit de rece, geroasă noaptea și dimineața în cea mai mare parte a țării. Temperaturile minime se vor situa frecvent între—20 și—15 grade, iar izolat vor coborî și până la—28...-25 de grade, în timp ce maximele termice, preponderent negative, pe arii restrânse, nu vor depăși—10 grade. 

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe