Antena Căutare

România ar putea reveni la starea de urgență, după explozia numărului de infectări cu coronavirus

Revenirea la starea de urgență pare un scenariu tot mai plauzibil după explozia numărului de infectări cu noul coronavirus. În locul măsurilor de relaxare anunțate nu este exclus ca Executivul să vină cu noi restricții de luni

Revenirea la starea de urgență pare un scenariu tot mai plauzibil după explozia numărului de infectări cu noul coronavirus. În locul măsurilor de relaxare anunțate nu este exclus ca Executivul să vină cu noi restricții de luni.

PSD susţine o stare de alertă intermediară de cel mult 15 zile, cu condiţia deschiderii spitalelor pentru pacienţii cronici, deschiderii bisericilor, opririi achiziţiilor publice fără licitaţie, deschiderii restaurantelor din hoteluri pentru familiile cu copii, a anunţat duminică purtătorul de cuvânt al partidului Lucian Romaşcanu. De asemenea, el a a afirmat că social-democraţii depun luni în Parlament o lege pentru sprijinirea sectorului HoReCa, precizând că, în absenţa unor astfel de măsuri, 150.000 de persoane care lucrează în acest domeniu riscă să-şi piardă locurile de muncă.

Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu, a anunţat duminică, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea politică pe care o reprezintă va lua luni, în Comitetul Executiv, decizia finală privind proiectul de lege care prevede prelungirea stării de alertă.

„Noi am decis în primă instanţă, iar decizia finală va fi luată mâine (luni – n.r.) în cadrul CEx al PSD, să susţinem o stare intermediară, pe o perioadă strict limitată în timp, care să asigure tranziţia la normalitate şi care să conţină strict măsurile pentru protejarea sănătăţii populaţiei şi nimic mai mult. În acelaşi timp, este necesar ca autorităţile să poată dispune punctual, aşa cum prevede şi legea, de măsuri de siguranţă acolo unde este necesar. Este posibilă instituirea stării de urgenţă la nivel local, iar acest lucru trebuie să fie primordial, având în vedere că nu sunt distribuite la nivel egal, pe tot teritoriul României, îmbolnăvirile şi decesele” a afirmat Lucian Romaşcanu.

Fostul iubit al Oanei Zăvoranu, lovitură pentru Clejani. Margherita nu mai are scăpare! Imaginile au fost făcute public... Bărbatul care a incendiat o fată de 17 ani, arestat preventiv pentru 30 de zile. Victima sa este internată la Spitalul ”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x