Antena Căutare

Romania are primul centru de pregatire in navigatie aeriana din Estul Europei

Facultatea de Inginerie Aerospatiala din cadrul Universitatii "Politehnica" din Bucuresti a inaugurat, in cadrul Conventiei Air Navigation 2010, primul centru de formare in servicii de navigatie aeriana din Europa de Est, care urmareste pregatirea specialistilor in inginerie aerospatiala la nivel regional, fiind dotat cu primul laborator de management al traficului aerian din Romania.

Navigatia aeriana, transportul aerian si managementul traficului aerian sunt domeniile in care inginerii romani au avut cariere remarcabile. De aceea, ne axam pe o recunoastere internationala a expertizei romanesti. Acum suntem abia la inceput, dar estimam ca vom avea aproximativ 100 de specialisti pregatiti si atestati la centrul Air Navigation in urmatorii 5 ani. Astfel, Romania are de castigat o pozitie privilegiata bazata pe traditia de aproape 70 de ani in domeniul navigatiei aeriene


Cu sprijinul Autoritatii Aeronautice Civile Romane si ROMATSA, laboratorul a fost dotat cu aparatura de ultima generatie, implementata in toate aeroporturile moderne de la nivel global, dupa standardele ICAO si Eurocontrol. Proiectul a fost initiat printr-o noua specializare in cadrul Facultatii de Inginerie Aerospatiala in anul 2009, predata integral in limba engleza, limba internationala a aviatiei si isi propune sa ofere o specializare complementara celor existente.

"Le-am donat de la aparatura propriu zisa, pana la programe si aplicatii folosite in acest moment de controlorii de trafic aerian. Le-am dat cu placere si cu gandul ca putem fi de ajutor in procesul instruirii, dar mai ales ca putem contribui la cresterea unor valori, de care bineinteles ca poate beneficia si ROMATSA, printr-un program riguros de recrutare. Imi doresc ca prin acest prim pas, Romania sa devina in timp, un centru de excelenta in Aviatie", a declarat pentru Jurnalul National, Bogdan Donciu, director general al Administratiei Romane a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA).

Sursa: www.jurnalul.ro

Foto: Intact Images

Proiect: Invatamant obligatoriu de 10 ani... Crize de gelozie la 80 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x