Antena Căutare

România este țara din UE în care se investesc cei mai puţini bani în prevenţia bolilor

România este țara acre alocă cei mai puțini bani pentru sănătate. În ţara noastră se alocă, pentru prevenţie, doar 1,7% din cheltuielile totale cu sănătatea, în timp ce media Uniunii Europene este de 3,1%, arată raportul "Starea Sănătăţii în Uniunea Europeană", publicat astăzi de Comisia Europeană.

România este țara din UE în care se investesc cei mai puţini bani în prevenţia bolilor
România este țara din UE în care se investesc cei mai puţini bani în prevenţia bolilor

Pentru prevenţie, România investeşte, într-un an, doar 18 euro/persoană. România are, de altfel, cel mai sărac sistem de sănătate din UE. Ţara noastră alocă sănătăţii cei mai puţini bani din Uniunea Europeană - mai puţin de jumătate din media UE - atât pe cap de locuitor, cât şi ca procent din Produsul Intern Brut, arată raportul Comisiei Europeană, arată hotnews.ro.

Sistemul de sănătate din România este semnificativ subfinanţat - este una dintre concluziile raportului. De asemenea, România are cea mai ridicată rată a mortalităţii din cauze tratabile dintre ţările UE, potrivit documentului publicat astăzi de Comisia Europeană.

Numeroase decese ar putea fi evitate printr-o mai bună prevenţie şi prin tratament, însă România are un număr foarte mare de decese atât din cauze tratabile, cât şi prevenibile. Ţara noastră are şi una dintre cele mai scăzute speranţe de viaţă din Uniunea Europeană - în timp ce media UE este de 80,9 ani, în România, speranţa de viaţă este de 75,3 ani.

Miros de smirnă și tămâie la înmormântarea părintelui Arsenie Boca! „Nu știu dacă știți pe cine am înmormântat. Am văzut... Mărturii despre minunile părintelui Arsenie Boca. "Am văzut oameni dezlegați de duhurile rele și un copil olog care...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x