Antena Căutare

Romania frumoasa: Asezarea Corundului, inima olaritului din Transilvania

Inima olaritului este in Transilvania. Mai exact, intr-un satuc din vestul judetului Harghita, numit Corund. Acolo se fac unele dintre cele mai frumoase obiecte din lut, din intreaga tara, care ajung apoi peste tot. Chiar si turistii straini vin sa cumpere de la olarii Corundului vaze si tot felul de paharele pentru palinca.

Asezarea Corundului este inima olaritului romanesc. Unul dintre cele mai celebre locuri din Transilvania. Cu oameni care, invatati inca de mici, parca nu stiu sa faca altceva. Sau cel putin la asta se pricep de minune. Nu e familie care sa nu produca ceramica.

Domnul Janis nu-si poate aminti cate artizanate i-au iesit din maini pana acum. Ar fi imposibil. A facut de toate de-a lungul vietii. Vaze si oale, tacamuri, seturi de cescute de cafea si paharele de tuica. De toate dimensiunile. Si nu exista doua bucati identice. Toate sunt facute manual, devenind astfel unicate…

Sotia domnului Janos lucreaza in jur de 10-12 ore pe zi. Incepe lucrul la sase dimineata. Meseria a invatat-o chiar de la sotul ei, de aproape 50 de ani. Toate produsele ajung in intreaga tara. Si chiar in strainatate. Cel mai ieftin produs se vinde cu cinci lei, iar cel mai scump poate ajunge la cateva sute.

Loto 6/49, Loto 5/40, Joker si Noroc: Vezi numerele castigatoare extrase duminica, 14 aprilie!... Romanii platesc dublu pentru cafea in comparatie cu restul europenilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x