Antena Căutare

Romania, impanzita de retele de sclavie! Copiii sunt racolati si exploatati in ferme

Romania este impanzita de retele de sclavie! In toata tara, patroni fara scrupule si fara mila racoleaza copii pe care ii exploateaza, ii umilesc si ii tortureaza pana la epuizare. Doua retele au fost deja destructurate, la Galati si in Covasna. Victimele lor au povestit plangand chinurile prin care au trecut.

"Cand am vrut sa fug, a trimis si ne-a batut, a zis ca daca mai fugim ne omoara!", povesteste plangand una dintre victime.

Baiatul de 16 ani s-a intors acum acasa, in comuna saraca din Vaslui unde s-a nascut, dupa aproape trei luni de sclavie. A fost sechestrat, exploatat, amenintat si umilit.

"Cand i-am spus ca ma duc si au acasa sa-i vad pe fratii mei si pe mamica si pe taticul, zicea ca nu, nu-mi da voie acum!"

Captiv la o stana izolata, sub biciul a doi stapani fara mila, baiatul a muncit pe branci oi pe nimic, de dimineata pana seara.

Judetul Galati, sat Frumusita. Un singur nume ii face pe sateni sa se ascunda in spatele gardurilor, de teama: fratii Enache, doi ciobani care au tinut sub teroare zeci de copii si adulti.

Baiatul de 16 ani a cazut in aceeasi capcana care a atras la stana din Galati 40 de oameni.

"Au zis ca-i ia la pascut la oi! A zis ca s-a inteles cu baiatul sa-i dea sapte milioane pe luna si mi-a dat un milion jumate sa am incredere in el", spune mama unei victime.

Toti cei 40 au fost torturati, amenintati si exploatati de fratii Enache, fara ca nimeni sa intervina, desi stana este construita ilegal.

La sute de kilometri distanta, intr-o ferma din Covasna, autoritatile au descoperit aceleasi orori. Zeci de oameni, printre care si minori, au cazut in mana a trei intermediari transformati in tortionari. Patronul fermei le-a pus in palma toata responsabilitatea afacerii, plus 50 de lei pentru fiecare angajat adus. Au fost siliti sa munceasca si cate 20 de ore pe zi. Fara sa primeasca mai mult decat un colt de paine uscata. Locuiau in beciuri pline de mucegai, langa sobolani.

"Au fost injositi! La un moment dat, din declaratiile victimelor rezulta ca unul dintre inculpati urina pe gura de aerisire a beciului si erau stropiti copiii care dormeau langa gura de aerisire. La rugamintile acestuia, inculpatul pretindea ca este un tratament pentru cresterea parului", spun anchetatorii.

Cei trei si-au atras victimele usor. Cu promisiuni tentante, i-au convins sa-si paraseasca satele si sa vina la ferma din Covasna. O strategie care functioneaza de fiecare data.

Constrans de saracie, un tata e dispus sa-si trimita copilul de numai 8 ani la munca, la o ferma fictiva de vaci. Asa a ajuns sub biciul sclaviei si adolescentul de 16 ani din Galati. Cei care l-au chinuit au fost retinuti si sunt cercetati pentru lipsire de libertate, furt calificat, viol, talharie si distrugere. Iar cei trei intermediari din Covasna, cercetati pentru trafic de minori, au ajuns la Tribunalul din Iasi cu propunere de arestare preventiva.

Ministerul Sanatatii vrea sa reia imunizarea elevelor contra HPV... EXCLUSIV! Consumatorii de droguri legale, la mana hazardului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x