Antena Căutare

Romania, in topul statelor europene cu risc de dezastre naturale

Institutul pentru Mediu si Securitate Umana din cadrul ONU a lansat Raportul Mondial al Riscurilor, realizand  un clasament al statelor cu risc de dezastre naturale. Romania prezinta, potrivit studiului, un risc mediu.

Potrivit documentului, "riscul de catastrofe naturale al oricarei tari depinde inclusiv de conditiile economice, sociale si institutionale ale societatii sale". Raportul ierarhizeaza 173 de state în functie de indicatori privind susceptibilitatea structurala, capacitatea de gestionare a unei catastrofe naturale și expunerea la hazarde naturale.

Romania ocupa locul 82 din 173 în clasamentul realizat de institut, unde locul 1 prezinta cel mai mare risc. Tara noastra are o capacitate redusa de gestionare a dezastrelor naturale, precum si de adaptare în urma lor. Prost stam si la indicatorul susceptabilitate structurala, unde Romania si Moldova o duc cel mai rau din Europa, potrivit raportului, întrucat aici nu toata lumea are acces la apa curata si salubrizare.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Malonga Parfait a fost arestat pentru trafic de droguri... Curtea de Conturi a constatat cheltuieli "nelegale" ale statului de peste 10 miliarde de euro in 2009!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x