Romania, in topul statelor europene cu risc de dezastre naturale

Institutul pentru Mediu si Securitate Umana din cadrul ONU a lansat Raportul Mondial al Riscurilor, realizand  un clasament al statelor cu risc de dezastre naturale. Romania prezinta, potrivit studiului, un risc mediu.

Potrivit documentului, "riscul de catastrofe naturale al oricarei tari depinde inclusiv de conditiile economice, sociale si institutionale ale societatii sale". Raportul ierarhizeaza 173 de state în functie de indicatori privind susceptibilitatea structurala, capacitatea de gestionare a unei catastrofe naturale și expunerea la hazarde naturale.

Romania ocupa locul 82 din 173 în clasamentul realizat de institut, unde locul 1 prezinta cel mai mare risc. Tara noastra are o capacitate redusa de gestionare a dezastrelor naturale, precum si de adaptare în urma lor. Prost stam si la indicatorul susceptabilitate structurala, unde Romania si Moldova o duc cel mai rau din Europa, potrivit raportului, întrucat aici nu toata lumea are acces la apa curata si salubrizare.

Citeste continuarea articolului in Jurnalul!

Parteneri
Sufleu de vanilie. Un delicios desert din bucătăria franțuzească
Pentru momentele de răsfăț culinar sau pentru evenimentele speciale din viața ta, îți oferim o rețetă de sufleu de vanilie, inspirată din bucătăria franțuzească. Este un desert fin și delicat, cu textură aerată și aromă plăcută de vanilie.
Catine.ro
Ultimele știri