Antena Căutare

Romania: Locul in care miliardarii si taranii impart aceeasi sala de sedinte

Doamna Truica a coborat o vreme din Rai, de pe insula ei exotica din Caraibe, ca sa aterizeze direct la balamuc, in judecatoria Buftea. Caci cladirea sta sa cada, are peretii jupuiti si buda de tara, cu un rest de tablie ruginita pe post de usa. Arata cam ca puscariile de pe vremuri. Aici s-au razboit la imparteala gemenelor cei doi milionari de Caraibe, Irina si Remus Truica. Chiar aici, la tara, in sala de judecata pe fereastra careia odata s-a cocotat chiar si o gaina, in miezul sedintei.

Tot in sala aia, ilfovenii se judeca la partaje si pentru cateva borcane de untura.

"Era un partaj de oameni simpli. Cand m-am uitat pe foaie si am vazut ce ceruse femeia, m-a cam umflat rasul. incepuse asa: cu oale, capace si tel...si cand am vazut si ciocanul de snitele, gata, n-am mai putut sa ma abtin. Dar tot mai bine decat in alta parte, cand ea ceruse la partaj, printre altele, pernita de ace", rade Roxana Petcu, presedinta Judecatoriei Buftea.

Parca mai civilizat a fost divortul sotilor Borcea. "De fapt, supercivilizat", silabiseste doamna judecator. Nu ca al Columbenilor, de au facut circ cu presa gramada, pe holul ingust al judecatoriei. La o infatisare, Moni si Iri au fost "colegi" de sedinta cu numitii Usturoi, Precupetu si Bolnavu, de loc chiar din Buftea. Ilfovenii Scumpatatea, Sentiment si Continent se judecasera deja.

Mata care a fatat langa scaunul judecatoresc, in sedinta. Cati latra la Registratura?

Buftea se cheama acum ca e judecatoria unde divorteaza vedetele, de cand acestea si-au tras vile prin Snagov sau Corbeanca. Ar divorta ele intr-un loc mai frumos, dar legea ii obliga sa se desparta unde au domiciliul din buletin.

Pana acum au divortat la Buftea, cu mare tam-tam, Miron Cosma, Luis Lazarus, Ionel Ganea, Sabin Ilie, afaceristul Dumitru Bucsaru si multi altii. N-au ce face - oricat de boieri sunt ei, la divort tot trebuie sa stea cuminti pe scaune si sa-si astepte randul dupa ilfovenii carpiti, sositi cu traista de rafie la subtioara. Unii nici macar nu stiu sa-si inchida telefonul; stiu doar sa raspunda la apeluri. Ne aflam in plina sedinta cand - am numarat - unui ins din Buftea i-a sunat telefonul de sase ori.

Era un taran marunt cu degete crapate. tinea intre picioare o punga de plastic plina cu acte si se judeca pentru o limba ingusta de pamant. "Dea, hai ca sunt la judecata, nu pot acum", raspundea de fiecare data. "Dar pune-l, omule, pe silentios", l-a repezit in final un domn parfumat. "Cum adica?".

Tot articolul, in Jurnalul National

Copil de 13 ani, internat in stare grava dupa ce a cazut un leagan peste el... Circulatia pe Autostrada Soareului, ingreunata din cauza numarului mare de turisti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x