Antena Căutare

România, lovită de marele cutremur! Specialiștii avertizează: „Ar trebui să fim atenți, în orice moment s-ar putea produce!”

Un seismolog avertizează că ar trebui să fim atenți și să ne așteptăm în orice moment ca un cutremur mare să se producă în România.

Un seismolog avertizează că ar trebui să fim atenți și să ne așteptăm în orice moment ca un cutremur mare să se producă în România.

Un cutremur cu magnitudinea de 3,9 grade pe scara Richter s-a produs marți dimineață, la ora locală 2:27, în zona seismică Vrancea, județul Buzău, potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului.

Seismul a avut loc la o adâncime de 125 de kilometri, iar localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost Covasna (43 km), Vălenii De Munte (45 km), Buzău (53 km), Râmnicu Sărat (54 km) și Săcele (56 km).

În luna iulia a mai fost un cutremur de 4,2 grade pe scara Richter.

Mihai Diaconescu, seismolog, a fost invitat la emisiunea „Star Magazin” de la Antena Stars pentru a vorbi despre ce urmează să se întâmple.

Potrivit acestuia, cutremurele mici precum cel întâmplat de curând nu ar trebui să ne sperie, dar nici să ne facă să credeam că acestea amână momentul unui seism puternic.

„Trebuie să fim atenți cu noi și cu bunurile noastre. Un cutremur mare în zona Vrancea se poate produce oricând”.

Cutremur în Vrancea! Pământul s-a zguduit puternic marţi dimineaţa... Descoperă care sunt ”punctele” lor sensibile! Ce laturi ascund zodiile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu
Hello Chef sezonul 7, 20 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Alexandra Ungureanu Sambata, 20.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x