Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

România, lovită de un val de frig și ploi torențiale. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Vara mai întârzie în România, întrucât următoarele patru săptămâni vor aduce frig și ploi în aproape toate regiunile țării, anunță Administrația Națională de Meterologie. 

România, lovită de un val de frig și ploi torențiale. Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

Astfel, în perioada 25 mai – 1 iunie, valorile termice estimate pentru această săptămână vor fi mai coborâte decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile.

Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile estice, sud-estice şi local în cele sudice şi centrale, iar în rest cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare.

În săptămâna 1 -8 iunie, temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României.

Vremea continuă să facă ravagii. Ploi torențiale și furtuni, în mai multe zone din țară, în următoarele ore. Care sunt regiunile afectate

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare, mai ales în regiunile sudice şi sud-vestice.

În săptămâna 8 - 15 iunie, temperaturile medii ale aerului vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, în toată ţara.

Regimul pluviometric va fi uşor deficitar în cea mai mare parte a ţării, cu excepţia regiunilor sudice şi sud-estice, unde local cantităţile de precipitaţii vor fi uşor excedentare.

De asemenea, în săptămâna 15 -22 iunie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, în toate regiunile.

Cantităţile de precipitaţii vor fi în general deficitare în jumătatea nordică a ţării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Recomandari