Antena Căutare

Romania: Patru cutremure de slaba intensitate intr-un interval de circa opt ore

Patru cutremure de mica intensitate au avut loc in Romania la un interval de circa opt ore. Doua dintre acestea au avut loc joi seara, la un interval de cateva minute. Alte doua au fost inregistrate vineri dimineata.


Cel de-al doilea seism, cu magnitudinea de 2,2 pe scara Richter, a avut loc in jurul orei 21:42. Epicentrul a fost localizat la o adancime de 4 kilometri, la 27 kilometri Nord-Vest de Ploiesti si 4 kilometri Sud-Est de Campina.

Alte doua seisme de intensitate mica au avut loc vineri dimineaţa. Primul a avut o magnitudine de 2,4 pe scara Richter si s-a produs la ora 06:16, la o adancime de 5 kilometri, epicentrul fiind localizat la 49 kilometri Vest de Focsani si 31 kilometri Est de Covasna. Cel de-al doilea seism s-a produs la ora 06:39, la 6 kilometri Sud-Est de Timisoara si 46 kilometri Est de Jimbolia. Magnitudinea acestuia a fost de 2,4 pe scara Richter si s-a produs la o adancime de 12 kilometri.

Cutremurele cu o magnitudine de sub 5 pe scara Richter sunt considerate a fi de intensitate mica. Acestea au loc relativ frecvent la noi in tara. De regula, cele care depasesc magnitudinea de 2-3 pe scara Richter sunt resimţite usor de unii locuitori ai zonelor apropiate de epicentru, insa acestea nu provoaca victime sau daune materiale.

Cel mai recent cutremur cu o magnitudine apropiata de 5 pe scara Richter s-a produs pe 12 iulie. Seismul de atunci a masurat 4,3 pe scara Richter.

Graficienii romani, recunoscuti de Europa, ignorati de Udrea... Jaf la o bijuterie din Targoviste...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x