Antena Căutare

Romania ramane fara medici: Peste 1.100 de doctori au plecat de la inceputul anului!

Viorel Radulescu, secretar general al Colegiului Medicilor din Romania a declarat intr-o conferinta de presa ca in primele patru luni din 2011 au plecat circa 1.100 de medici din tara.

Radulescu a adaugat ca 30% dintre acestia sunt medici de familie: "Tendinta este de 260 de medici pe fiecare luna a anului 2011, incat la nivelul intregului an estimam ca 3.000 de medici vor pleca din sistemul romanesc de sanatate".

Locurile medicilor care parasesc sistemul romanesc de sanatate raman vacante, dar conform Ordonantei 34 nu se pot face alte angajari, pentru ca trebuie sa iasa sapte oameni din sistem ca sa fie angajat unul, procedura foarte anevoioasa, mai ales in mediu rural.

"Daca este un medic singur in acea comuna, atunci comuna ramane fara medic. Se vor gasi probabil medici tineri care vor intra in sistem, dar este destul de greu sa acceseze astazi sistemul, in conditiile in care normativa este de 1.800 de asigurati pe lista ca sa poata sa existe un cabinet de medicina de familie in sensul asigurarii tuturor cheltuielilor', a adaugat dr. Radulescu.

Sursa: Antena3

Morminte medievale pe santierul autostrazii Bucuresti-Constanta... VIDEO! Circul Globus, in pragul desfiintarii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x