Antena Căutare

România riscă să devină Brazilia Europei. Epidemiolog din Italia, avertisment după explozia de cazuri de COVID-19: ”Trebuie să nu lăsăm garda jos!”

Explozia de cazuri de coronavirus din România, care s-a înregistrat în ultima perioadă, îngrijorează experții din Europa, iar presa italiană scrie că țara noastră riscă să devină Brazilia Europei din cauza numărului mare de cazuri. 

România riscă să devină Brazilia Europei. Epidemiolog din Italia, avertisment după explozia de cazuri de COVID-19: ”Trebuie să nu lăsăm garda jos!”
România riscă să devină Brazilia Europei. Epidemiolog din Italia, avertisment după explozia de cazuri de COVID-19: ”Trebuie să fim responsabili și să nu lăsăm garda jos!”

Publicația Il Messagero scrie că această creștere exponențială a numărului de cazuri de coronavirus este îngrijorătoare pentru Balcani, precum și pentru Uniunea Europeană.

"Oficial, există doar 36.000 de cazuri de COVID-19 în România, însă în realitate numărul ar putea fi mult mai mare", scriu jurnaliștii italieni.

Ba mai mult, potrivit sursei citate, această explozie a îmbolnăvirilor îngrijorează țări precum Italia, Germania și Spania, care au legături economice cu România și găzduiesc mulți muncitori din această țară.

Numărul cazurilor noi de coronavirus în România, îngrijorător! La cât a ajuns bilanțul și câte persoane au murit

Jurnaliștii italieni pun această creștere uriașă pe seama faptului că autoritățile nu au avut puterea de a impune carantina, spitalizarea ori izolarea, din cauza deciziei Curții Constituționale, care a dus la externarea a peste 900 de persoane. De asemenea, ei amintesc și de cazul de la Timiș, unde 93 de angajați de la cel mai mare combinat de procesare a cărnii din România, din județul Timiș, au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus.

Numărul cazurilor a crescut în ultimele săptămâni și în Kosovo și Bosnia și Herțegovină, iar cetățenii acestor țări, alături de cei din Serbia, Muntenegru și Macedonia de Nord, nu pot intra în Italia până la finalul lunii iulie.

România revine la restricții. Ministrul Sănătății a dezvăluit în ce condiții se impune instituirea carantinei în anumite localități

Paolo Bonanni, epidemiolog și profesor la Universitatea din Florența, a declarat pentru Il Messaggero că este îngrijorat "în legătură cu noile epidemii din Spania, România, Balcani și Franța". "Trebuie să fim responsabili și să nu lăsăm garda jos", a adăugat Bonanni.

Brazilia, îngenuncheată de cazurile de coronavirus

Brazilia, ţara cu cele mai multe victime zilnice din lume cauzate de COVID-19 în ultima săptămână, a înregistrat un bilanţ total de 80.251 de morţi, potrivit datelor făcute publice pe Worldometers, considerate totuşi subevaluate de comunitatea ştiinţifică, având în vedere că această ţară efectuează prea puţine teste.

Documentul care cutremură România. Condițiile pentru starea de urgență, îndeplinite între 1-3 august. Autoritățile așteaptă un milion de cazuri în luna septembrie

Numărul persoanelor infectate cu noul coronavirus a depășit 2,1 milioane, dintre acestea peste 630.000 fiind cazuri active.

Amendă record la o nuntă din România: 125.000 de lei! A participat și Nicolae Guță, alături de alte 80 de persoane... Zboruri anulate, pentru români! Ce curse au fost suspendate de o companie aeriană...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x