Antena Căutare

Romania se pregateste pentru un nou val de ger. Vezi prognoza meteo!

Iarna continua sa faca ravagii in tara. Zeci de drumuri blocate si oameni care au cazut victime frigului, sunt urmarile unui anotimp foarte rece pe care Romania nu l-a mai resimtit de foarte multi ani.

Dupa codul portocaliu de ninsori, viscol si polei instituit de ANM si valabil pana miercuri la ora 10:00, meteorologii avertizeaza ca asupra tarii se va abate un val de aer rece care va aduce temperaturi minime de pana la -30 de grade.

Un om al strazii din Constanta nu a supravietuit temperaturilor scazute. A fost gasit fara suflare intr-un canal.
Langa el erau inca doi barbati degerati, dar in viata.

Pasagerii unui autobuz care a ramas inzapezit pe DN 1D, in judetul Prahova au tremurat azi noapte, vreme de zece ore. Cei 21 de oameni, printre care si o gravida au fost salvati in cele din urma de drumari.

Peste 40 de drumuri nationale si autostrada soarelui sunt in continuare inchise. Galati, Braila, Vrancea, Buzau, Calarasi, Tulcea si Ialomita sunt afectate de nameti.

Pe autostrada Bucuresti-Pitesti, chiciura care a cazut in ultima ora a favorizat producerea poleiului. Se circula in conditii de iarna, nu mai mult de 50 de kilometri la ora


Acolo unde nu au intrat utilajele de deszapezire sau viscolul a fost prea puternic oamenii se uita spre cer si asteapta ca vremea sa se linisteasca.

In Calarasi sau Buzau sunt si la aceasta ora sate izolate de nameti. Oamenii nu mai au mancare, stau in bezna, iar apa le-a inghetat in fantani.

In plus, meteorologii ne avertizeaza ca urmeaza o perioada cu temperaturi foarte mici, de sub -25 de grade Celsius.

PROGNOZA METEO PENTRU URMATOARELE TREI ZILE:

MIERCURI (8 februarie)
Vremea va fi rece, geroasa mai ales noaptea in toate regiunile. Cerul va fi variabil, cu innorari in prima parte a zilei in sud si sud-vest, unde izolat va mai fulgui. Vantul va mai avea unele intensificari in Dobrogea si Baragan. Temperaturile maxime vor fi de la -18 grade in nordul Moldovei, pana la -6 grade in vest si pe litoral, iar cele minime se vor incadra, in general, intre -24 si -14 grade. Izolat vor fi conditii de ceata asociata cu depunere de chiciura.

JOI (9 februarie)
Vremea va fi geroasa, mai ales dimineata si noaptea. Cerul va fi temporar noros, favorabil fulguielii in nord-vestul tarii, iar vantul va sufla moderat in Dobrogea si in general slab in celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -18 grade in Oltenia si -7...-6 grade pe litoral, iar cele minime se vor incadra, in general, intre -23 si -13 grade. Izolat vor fi conditii de ceata asociata cu depunere de chiciura.

VINERI (10 februarie)
Vremea va fi geroasa mai ales dimineata si noaptea, cu precadere in estul, sudul si centrul tarii. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare in regiunile sud-vestice unde izolat va ninge slab. Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -17 grade in nordul Moldovei si in Oltenia si -6 grade in vest, iar cele minime se vor situa de la -26 de grade in nordul Moldovei si in depresiuni pana la -11 grade in Dealurile de Vest. Vor fi conditii de ceata, asociata cu depunere de chiciura.

RATB: Liniile de autobuze 106, 421 si 312 circula pe trasee modificate... Locotenentul Alexandru Gheorghe, exclus din armata dupa ce a participat la proteste...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x