Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Țara arde, românii fac mofturi la meniu! Ce pretenții au cei aflaţi în carantină sau în izolare

În România, în acest moment, sunt peste cinci mii de oameni în carantină instituţionalizată. Asta înseamnă că sunt în custodia statului care le asigură cazare, masă dar şi tot ce ţine de supravieţuire. Sunt însă cazuri în care pretenţiile celor aflaţi în carantină întrec orice imaginaţie!

În Gorj, pe listele trimise autorităţilor se regăsesc, de exemplu, specialităţile cu somon, cârnaţii pentru grătar sau carnea de curcan tocată. Dacă unii edili au făcut eforturi ca să le împlinească dorinţele celor aflaţi în carantină, alţii le-au asigurat doar strictul necesar.

Listele de cumpărături primite în ultima perioadă sunt surprinzătoare, spun primarii.

„Mi-a cerut carne tocată de curcan, carne tocată de vită, mușchi afumat, coastă afumată, ciocănele, cârnați de grătar, o listă pe o coală de hârtie de caiet studențesc și pe o parte, și pe cealaltă. După calculele mele, undeva de vreo zece milioane” (Ion Ianași, primarul comunei Vladimir)

citește și: O româncă, gest incredibil de frumos în Italia, în timpul pandemiei de coronavirus! „Nu mă lăsa sufletul să stau” - FOTO

Țigări, somon sau chiar băuturi alcoolice au fost alte dorințe ale unor gorjeni aflați în izolare. Bineînțeles că astfel de cheltuieli nu pot fi suportate din bugetul local așa că autoritățile au înlocuit aceste cerințe cu alimente pe care le-au dus la poarta celor care nu pot ieși din case în această perioadă.

„De la produsele de bază: pâine, apă, făină, ulei, paste făinoase, am ajuns poate și la butelii de aragaz. Le ducem lunea, miercurea și vinerea produse de bază, fructe, roșii” (Gheorghe Sanda, viceprimarul comunei Crasna)

La Târgu Jiu, autoritățile au cheltuit deja peste 50 de mii de lei ca să cumpere mâncare caldă pentru cei care nu au voie să iasă din case. Acum, cu bugetul subțiat, municipalitatea va renunța la cele trei mese pe zi, pe care le vor înlocui cu hrană rece.

citește și: El este al treilea român ucis de coronavirus. Vasile Ouatu, fost patron al clubului de volei Unic Piatra Neamț, a refuzat internarea și și-a infectat și familia, dar și alte cunoștințe

„Am stabilit ca să le asigurăm pe toată perioada de autoizolare hrană rece. Am stabilit și un cuantum de 30 de lei per persoană pe zi care vor primi maxim două pachete” (Marcel Romanescu, primarul orașului Târgu Jiu)

Autoritățile locale sprijină aceste persoane aflate în autoizolare pentru procurarea hranei sau a bunurilor de strictă necesitate doar dacă aceste persoane nu dispun de ajutorul vecinilor sau al rudelor, anunță cei de la Prefectura Gorj.

La nivelul județului Gorj, peste 2.000 de oameni nu au voie să iasă din case, iar numărul lor crește cu fiecare oră. Primăriile au grijă ca cei izolaţi la domiciliu să aibă strictul necesar. Alți peste 200 de oameni se află în centrele de carantină din județ.

Recomandari