Antena Căutare

Romanii arunca doua milioane de tone de gunoi in fiecare an

Cumparam mult ca sa aruncam jumatate la cosul de gunoi. Doua milioane de tone de mancare ajung in fiecare an la tomberon. Asa se face ca, de fiecare data cand merge la cumparaturi, o familie pierde o treime din banii cheltuiti pe alimente.

Risipa unora, bucuria altora. Oamenii strazii se hranesc zilnic cu ceea ce altii arunca.

Chiar daca le place sa-si vada cosurile pline in magazine, romanii isi dau seama abia dupa cateva zile ca nu au avut nevoie de toate cumparaturile. Asa se face ca fiecare roman arunca intr-un an aproape 100 de kilograme de alimente. In total, in Romania, aproape doua milioane de tone de mancare ajung in cosul de gunoi. Numai in Capitala, risipa alimentelor ajunge la 30.000 de tone lunar. 15% dintre alimente nici macar nu sunt scoase din ambalaj inainte sa ajunga in cosul de gunoi.

Cea mai mare risipa de mancare se face in gospodarii. 50% din alimente ajung la tomberon. Urmeaza in top producatorii si comerciantii.

In aceste conditii, autoritatile se gandesc sa-i oblige pe comercianti sa nu mai introduca la promotie doua sau trei produse la acelasi pret daca au termen de valabilitate scurt.
Ministerul Agriculturii, in parteneriat cu Asociatia Nationala pentru Promovarea Programelor in Romania, a demarat o campanie de educare si informare a consumatorilor. In acest sens, ii sfatuiesc pe romani sa-si faca o lista clara de cumparaturi inainte sa ajunga in magazine si sa nu mai cumpere produse in cantitati mari.

Copiile smartphone-urilor se vand la preturi derizorii: Cum le deosebiti de originale... COD GALBEN DE NINSORI SI PLOI! Vremea se inrautateste in toata tara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x