Antena Căutare

Romanii au cheltuit 15 mil. euro pentru Revelion in statiuni din tara, in scadere cu 17% fata de 2010

Romanii au cheltuit la sfarsitul anului 2011 pentru a-si petrece revelionul in statiunile din tara circa 15 milioane de euro, cu 17% mai putin fata de 2010, iar sumele platite de cei care au petrecut noaptea dintre ani in strainatate au scazut cu o treime, la un total de 2,8 milioane de euro, anunta FPTR, potrivit Mediafax.

"Numarul romanilor care au contractat in acest an un pachet pentru petrecerea revelionului in tara, respectiv 74.700 de persoane, a scazut cu 5% fata de anul trecut si cu 25% comparativ cu 2009. Pe plan extern, in ciuda scaderii tarifelor pentru ofertele de sarbatori in Grecia, Turcia, Spania si Franta sau a mentinerii tarifelor la nivelul lui 2010 in Austria, Bulgaria, Ungaria, Cehia, Croatia, Elvetia, Brazilia sau Mexic, numarul locurilor contractate de romani pentru petrecerea Revelionului in strainatate in acest an a scazut cu aproximativ 33%, la 6.270 de turisi. Comparativ cu 2009, scaderea a fost de circa 50%"


Din datele prezentate, rezulta ca a scazut nu doar numarul de turisti din perioada revelionului, ci si cheltuiela medie a acestora.

Intern, in topul preferintelor din Romania au fost, ca de obicei, statiunile de pe Valea Prahovei, unde gradul mediu de ocupare a ajuns la 90%, insa si in celelalte statiuni montane cererea a fost mare. Preferintele romanilor s-au indreptat fie catre hotelurile de categorie foarte buna, fie spre ofertele foarte ieftine.

Datorita tarifelor mici, s-a inregistrat o crestere a numarului romanilor care au preferat sa petreaca sarbatorile in statiunile balneare.

Foto: Intact Images

VIDEO! Tratata asemeni unei infractoare, la numai 5 ani... FOTO! Lady Gaga s-a sarutat cu primarul orasului New York!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x