Antena Căutare

Românii, campioni la consumul de alcool! Băutura care ne situează în topul celor zece țări consumatoare

Da, da. Ați citi bine! România se află la loc "de cinste", când vine vorba despre consumul de băuturi alcoolice. De multe ori, acest produs se transformă în "alimentul" preferat al românilor.

Da, da. Ați citi bine! România se află la loc "de cinste", când vine vorba despre consumul de băuturi alcoolice. De multe ori, acest produs se transformă în "alimentul" preferat al românilor. Și cum ar putea să fie exclusă berea din meniu? Doar despre ea povestim...

Românii au băut mai multă bere, în 2015, consumul crescând de la 74 de litri la 80 de litri pe cap de locuitor. Astfel, ţara noastră ocupă locul opt în Europa la acest capitol, potrivit datelor de la Asociaţia Berarii României.

“După doi ani de scădere, în 2013 şi 2014, când sectorul a înregistrat un regres de minus 10 la sută, minus 8,6 la sută, în 2015 am crescut cu 6,5 la sută, de la 14,9 la 15,8 milioane hectolitri. În ceea ce priveşte consumul pe cap de locuitor, acesta a crescut de la 74 de litri la 80 de litri. Această cifră plasează România într-un top european pe locul opt, după state precum Cehia, care este lider detaşat, Germania, Austria, state cu peste 100 de litri pe cap de locuitor”, a afirmat Ciprian Dragoş Sandu.

Acesta a menţionat că importurile de bere au scăzut, în 2015, în timp ce exporturile au crescut.

“Importurile au scăzut de la 0,45 la 0,35 milioane hectolitri, în timp ce exporturile au crescut de la 0,30 la 0,50 milioane hectolitri. Principalele destinaţii de export ale berii produse în România sunt statele din zona Balcanică şi state cu comunitate românească numeroasă, precum Italia, de exemplu”, a mai declarat Ciprian Dragoş Sandu.

În ceea ce priveşte preferinţele românilor, 97 la sută din berea pe care o consumă este produsă în ţara noastră, a mai spus Sandu. De asemenea, el a menţionat că sectorul de bere generează direct şi indirect aproape 85.000 de locuri de muncă în întreaga ţară.

Capitala, plină de capcane! Şoseaua s-a surpat pe Ştefan cel Mare, unul dintre cele mai circulate bulevarde din Bucureşt... Ce facultăți îți asigură un salariu generos, imediat după terminarea studiilor!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x