Antena Căutare

Schimbare majoră pentru pensionari înaintea sărbătorilor de Paște! Se modifică Legea!

Vârsta de pensionare s-a schimbat! O veste excelentă a venit pentru salariați și pensionari. Propunerea legislativă de modificare a Legii 238 din 2010 a fost adoptat de Senat.

Vârsta de pensionare s-a schimbat! O veste excelentă a venit pentru salariați și pensionari. Propunerea legislativă de modificare a Legii 238 din 2010 a fost adoptat de Senat. Aceasta privește sistemul unitar de pensii și a fost înscris pe ordinea de zi a Camerei Deputaților. Ce arată proiectul legislativ? Modificarea prevede că persoanele care au lucrat în subteran cel puțin 50% din timpul de muncă, cu vârsta de 45 de ani, au posibilitatea să iasă la pensie, dacă au cotizat cu minimum de 15 ani, scrie Fanatik.ro.

Expunerea de motive precizează faptul că necesitatea schimbării în cauză ține de situația socio-economică din zonele miniere. Proiectul de act normativ dorește introducerea în lege a unui articol nou care oferă posibilitatea tuturor angajaților concediați să beneficieze de modificările aduse.

“Pe baza unei cereri formulate cu 30 de zile înainte de data îndeplinirii cumulative a condiţiilor de vârstă standard şi a stagiului minim de cotizare pentru pensionare şi cu aprobarea angajatorului, salariatul poate fi menţinut în aceeaşi funcţie maximum 3 ani peste vârsta standard de pensionare, cu posibilitatea prelungirii anuale a contractului individual de muncă”, subliniază proiectul de lege adoptat de deputați.

Ultimă oră: Avion în flăcări pe Aeroportul Băneasa! Unul dintre motoare ar fi luat foc la scurt timp după decolare... Un spin din coroana de spini a lui Iisus, salvată la Notre Dame, face minuni la București. Unde îl poți vedea...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x