Antena Căutare

Răsturnare de situație. Românii care vor să îşi amâne ratele trebuie să demonstreze că le-au fost afectate veniturile. Cine sunt cei care vor beneficia de această măsură

Românii care vor să îşi amâne ratele trebuie să demonstreze băncilor că veniturile le-au fost afectate. Vor beneficia de aceste amânări cei care au intrat în şomaj tehnic ca urmare a restrângerii activităţii, persoanele concediate, persoanele cu salarii reduse, cei plasaţi în carantină, izolare la domiciliu sau bolnavii de Covid 19.

Guvernul a lăsat însă băncilor posibilitatea de a amâna ratele şi pentru alte categorii de clienţi.

”Clienții care au fost afectați de această stare de urgență se pot proteja cu privire la ratele plătite față de bănci în baza contractelor de credit. Avem o situație puțin dificilă din perspectiva legislativă. Ordonanța guvernului de pe 30 martie. Guvernul a aprobat și normele de aplicare. Deci lucrurile stau în regulă din punct de vedere legislativ dar vineri în Parlament s-a aprobat și legea care reglementează același lucru, deci avem în paralel o lege aprobată și o ordonanta de guvern care reglementează același lucru. Legea nu e in vigoare. să veden ce face președintele”, a explicat avocatul Mihai Dudoiu.

Ultimă oră! România trece de pragul de 4000 de îmbolnăviri. Alte 193 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus

”Ordonanța de urgență oferă protecție debitorilor care sunt afectați de starea de urgență, care au veniturile diminuate sau activitatea suspendată, care sunt în șomaj tehnic ori în carantină și nu pot obține aceleași venituri. Se pot adresa creditorilor cu o cerere solicitând suspendarea obligațiilor pe o perioadă de până la nouă luni, dar nu mai târziu de 2020.”, a mai explicat avocatul, care a subliniat că este important ca economia să continue să funcționeze chiar dacă regimul este de avarie.

Prefectul judeţului Argeş afirmă că regulile de distanţare socială şi ordonanţele militare nu sunt respectate în nordul ... Poliţia Română anunţă trimiterea de e-mailuri în numele instituţiei, persoanele fiind invitate pentru o presupusă anchet...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x