Căutare Live

Românii, din nou în minivacanță! Ziua de luni, 30 aprilie, ar putea fi declarată zi liberă

Ziua de luni, 30 aprilie, ar putea fi declarată zi liberă pentru salariaţii din sectorul public,

Ziua de luni, 30 aprilie, ar putea fi declarată zi liberă pentru salariaţii din sectorul public, pentru a face "punte" cu data de 1 mai, au declarat pentru, AGERPRES, surse guvernamentale.

Astfel, o nouă minivacanță se întrevede pentru români, căci vor avea, pe lângă weekend, și zilele de luni și marți libere. 1 mai pică, anul acesta, marți.

Proiectul de hotărâre în acest sens ar putea fi aprobat joi în şedinţă de Guvern.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, angajaţii care sunt nevoiţi să lucreze inclusiv în zilele considerate libere, vor primi în plus la salariu, adică ziua lucrată va fi plătită dublu.

Sărbătorile legale în România sunt zilele declarate prin lege ca fiind nelucrătoare, altele decât zilele de week-end. În zilele de sărbătoare legală nu se lucrează, cu excepția unităților sanitare și a celor de alimentație publică, precum și a unităților în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită procesului de producție sau specificului activității. Salariații care lucrează în astfel de unități au dreptul la compensarea cu timp liber corespunzător, acordat în următoarele 30 de zile.

Laleaua unică în lume, care nu poate fi văzută decât în Clisura Dunării. Este o adevărată explozie de culoare și delicat... Ministerul Educaţiei a făcut ultimul anunț cu privire la manualele şcolare pentru elevii din clasele I-VIII...
Parteneri
Horoscopul zilei de 13 august 2022. Leii se simt încrezători. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Catine.ro
Ultimele știri
x