Antena Căutare

Romanii fac tot posibilul sa nu renunte la vacanta de sarbatori

Romanii fac tot posibilul sa nu renunte la vacanta de sarbatori. Scotocesc adanc prin buzunare si tot pleaca intr-o excursie, fie in tara, fie in strainatate. Cei mai multi prefera Craciunul in Romania, iar Revelionul peste hotare - daca s-ar putea, in tarile calde. O astfel de vacanta costa si cateva mii de euro. Dar, pe ultima suta de metri, agentile de turism fac reduceri.

Pentru ca a fost foarte ocupata cu serviciul, Iulia nu a avut timp sa-si faca planuri de sarbatori. S-a bazat pe ofertele last minute. Face Craciunul in familie, iar de Revelion isi doreste sa plece intr-o tara exotica. Ca ea sunt si alti romani care au cheltuit sute si chiar mii de euro pe vacanta de sarbatori. De Craciun, cei mai multi au preferat sa ramana in tara.

"Cele mai cerute zone sunt in nordul Romaniei, Bucovina si Maramures, unde traditia e cel mai bine pastrata. Oamenii se imbaraca in costumele populare, pastreaza datina, pastreaza traditia", spune Mircea Vladu, reprezentantul unei agentii de turism.

Un pachet last minute de Craciun, la un hotel dintr-o statiune de pe Valea Prahovei, porneste de la 150 de euro de persoana. In strainatate, preturile pornesc de la 450 de euro si pot ajunge la cateva mii, in functie de destinatie.

Un pachet last minute de Revelion, la un hotel dintr-o statiune de schi din Bulgaria, porneste de la 180 de euro de persoana, in timp ce un Revelion la un hotel din statiunile de pe Valea Prahovei costa de la 300 de euro in sus. In Kenya, in schimb, vacanta porneste de la 2000 de euro.

Pentru cei care nu isi permit sa dea sute sau chiar mii de euro pe vacanta de Revelion, restaurantele pregatesc programe speciale pentru noaptea dintre ani. Meniul costa intre 30 si cateva sute de euro.

A inceput goana dupa cozonaci!... UPDATE! Operatiunile de salvare din nameti sunt adevarate aventuri in nordul Moldovei!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x