Antena Căutare

Românii, în pericol! Specialiștii dezvăluie ce semne te trimit imediat la medic

Medicii sunt în stare de alertă și avertizează populația să aibă multă grijă la semnele ce ne pot trimite imediat la spital! Patru oameni au murit deja, după ce au ignorat simptomele! 

Medicii sunt în stare de alertă și avertizează populația să aibă multă grijă la semnele ce ne pot trimite imediat la spital! Patru oameni au murit deja, după ce au ignorat simptomele!

Gripa a luat până acum patru vieţi. Doi oameni au murit doar în ultimele ore la spitalele din Galaţi şi Timişoara. Niciunul dintre ei nu era vaccinat. Un tânăr de 32 de ani a încercat mai întâi să se trateze singur acasă, cu antibiotice.

Medicii avertizează că astfel de medicamente nu au niciun efect în cazul gripei, pentru că boala este provocată de un virus, nu de o bacterie. Mai grav este că antibioticele schimbă simptomele şi riscăm apoi să primim un tratament greşit.

În Arad, cinci oameni au fost diagnosticaţi cu virusul gripal.

Din cauza complicaţiilor, un tânăr de 32 de ani, nevaccinat, a fost transferat la Timişoara. A crezut iniţial că are o răceală şi a tratat-o singur acasă cu antibiotice. În ciuda tuturor eforturilor depuse de medici, starea lui s-a agravat.

De la începutul anului, doi gălăţeni au murit din cauza gripei. Prima victimă a fost un bărbat care s-a stins sâmbătă, deşi au încercat să-l salveze şi medicii de la Institutul Oncologic din Iaşi. Iar ieri, virusul a fost fatal şi pentru o femeie de 51 de ani.

Medicii atrag atenţia că, înainte de a veni la camera de gardă, bolnavii trebuie să facă diferenţa între gripă şi o simplă răceală. În general, gripa debutează brusc, cu febră foarte mare, frisoane şi dureri puternice musculare. În cazul unei răceli, rareori pacienţii fac febră, iar durerile nu sunt la fel de puternice.

SIMPTOMELE GRIPEI

● Febră 39-40 de grade, durează 3 - 5 zile

● Frisoane, dureri musculare

● Tuse, secreții nazale, răguşală, astenie

Calendar ortodox 2019. Când începe următorul post? Tot ce trebuie să știi despre rânduielile bisericești... Alertă în București! O persoană s-a aruncat de pe Hotelul Intercontinental...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x