Antena Căutare

Românii pot da statul în judecată! Ce se întâmplă cu pilonul II de pensii! Și tu ai contribuit?

Veste cumplită pentru români! Administratorii de pensii private au făcut o descoperire șocantă și cei care au contribuit la pilonul 2 pot chiar să dea statul în judecată, cu șanse de câștig!

Veste cumplită pentru români! Administratorii de pensii private au făcut o descoperire șocantă și cei care au contribuit la pilonul 2 pot chiar să dea statul în judecată, cu șanse de câștig!

Pensiile românilor vor fi afectate de caracterul opţional al pilonului 2! O spun administratorii de pensii private, care trag un semnal de alarmă şi spun că procentul din contribuţie trebuie să crească pentru fiecare român în parte, nu să scadă!

Mai mult, există păreri ale juriştilor, care susţin că românii care vor ieşi la pensie în 2024 pot da statul în judecată cu şanse de câştig, pentru că executivul nu şi-a respectat angajamentul şi nu a virat suficienţi bani către pilonul 2.

Viitoarele pensii ale actualilor angajaţi pot fi mai mici, dacă pilonul doi va fi opţional, susţin administratorii de pensii private, primii loviţi de deciziile guvernului, din următoarele luni.

Din 2016, contribuţia la Pilonul II trebuia să fie 6%. Ea este acum 3,75%. Motiv pentru care viitorii pensionari ar putea da statul în judecată, pentru a primi diferenţa de bani.

Oricum, opoziţia pregăteşte două sesizări la CCR. Una pentru scăderea contribuţiei, care s-a aplicat de la începutul anului, alta pentru o viitoare modificare la nivelul pilonului 2. În tot acest timp, Liviu Dragnea critică discuţiile pe acest subiect.

Informaţiile neoficiale spun că guvernul va schimba complet sistemul de pensii private obligatorii din iulie.

O variantă era ca în a doua jumătate a anului 2018, toţi banii care ar fi mers la pilonul doi să se ajungă tot la stat. La un salariu de 3.000 de lei, asta ar insemna că toată contribuţia de 25% se duce în întregime la bugetul public de pensii. Românii ar fi avut apoi de optat, până anul viitor, dacă să renunţe de tot la acest pilon sau să contribuie cu 1, 2 sau 3% la privat.

Alocații 2018. Sumă URIAȘĂ pentru ALOCAȚIILE COPIILOR din ROmânia! Schimbări MAJORE... EVALUARE NAȚIONALĂ clasa a IV-a: Joi, micuții aparţinând minorităţilor naţionale susțin proba la limba maternă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x