Terasele, luate cu asalt de români și de polițiști, de la miezul nopții! Ce reguli trebuie să respectăm, de astăzi, când ieșim la restaurant

Românii au dat iama la terasele! Centrul vechi din Bucureşti a devenit neîncăpător încă din primele minute trecute după miezul nopţii. Cei care au vrut să fie primii care se bucură de o bere, un suc sau o cafea au fost şi primii care au dat piept cu noile reguli impuse teraselor.

Terasele, luate cu asalt de români și de polițiști, de la miezul nopții

Octav Ganea/ Inquam Photos

Cu doar câteva minute înainte de miezul nopţii, angajaţii teraselor lucrau la ultimele retuşuri. Au mutat mesele la distanţa corespunzătoare, şi-au schimbat mănuşile şi măştile şi au pregătit meniurile. Iar primii clienţi nu s-au lăsat deloc aşteptaţi. În scurt timp atmosfera a devenit. una de sărbătoare.

„E bine, e foarte bine. Abia aştemptam să ieşim. Sărbătorim împreună Revelionul! Sărbători fericite!”

Rapid, terasele din centrul vechi au devenit neîncăpătoare.

La doar o ora si 10 minute de la deschidere, mesele celor mai multe terase s-au umplut de clienți, asta chiar și în condițiile în care cei mai mulți dintre ei au avut nevoie de rezervare pentru a fi siguri că mai prind loc.

Dacă unii s-au înghesuit şi au încercat să intre în restaurante, alţii au păstrat măsurile de protecţie chiar şi în exterior.

Şi poliţiştii s-au asigurat că regulile sunt respectate.

„Suntem bucuroşi că s-a putut deschide, nu suntem bucuroşi că au început controalele într-un mod foarte agresiv. Ne-au spus că mesele de aici nu au 1,5 metri între ele şi trebuie să îi ridicăm pe clienţi şi să îi mutăm mai încoace”, a spus un proprietar de local din Centrul Vechi.

Tiberiu este de 2 ani proprietarul unui club cunoscut din centrul vechi. Perioada de carantină nu a fost deloc uşoară pentru afacerea sa, iar redeschiderea a venit ca o gură de oxigen chiar dacă noile reguli sunt mai dificil de urmat.

Documentul care reglementează deschiderea teraselor a fost publicat vineri în Monitorul Oficial şi a intrat în vigoare seara trecută.

Parteneri
Cine este Jonathan Owens, iubitul gimnastei Simone Biles
Iubitul gimnastei Simone Biles și-a arătat sprijinul față de iubita sa printr-o postare emoționantă pe contul personal de Instagram. Gimnasta a devenit intens mediatizată după ce a luat o decizie neașteptată înainte de finalele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Simone Biles a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo la bârnă, în timp ce ginasta chineză, Guan Chenchen a obținut medalia de aur la doar 14 ani.
Catine.ro
Ultimele știri