Cu doar câteva minute înainte de miezul nopţii, angajaţii teraselor lucrau la ultimele retuşuri. Au mutat mesele la distanţa corespunzătoare, şi-au schimbat mănuşile şi măştile şi au pregătit meniurile. Iar primii clienţi nu s-au lăsat deloc aşteptaţi. În scurt timp atmosfera a devenit. una de sărbătoare.
Rapid, terasele din centrul vechi au devenit neîncăpătoare.
La doar o ora si 10 minute de la deschidere, mesele celor mai multe terase s-au umplut de clienți, asta chiar și în condițiile în care cei mai mulți dintre ei au avut nevoie de rezervare pentru a fi siguri că mai prind loc.
Dacă unii s-au înghesuit şi au încercat să intre în restaurante, alţii au păstrat măsurile de protecţie chiar şi în exterior.
Şi poliţiştii s-au asigurat că regulile sunt respectate.
Tiberiu este de 2 ani proprietarul unui club cunoscut din centrul vechi. Perioada de carantină nu a fost deloc uşoară pentru afacerea sa, iar redeschiderea a venit ca o gură de oxigen chiar dacă noile reguli sunt mai dificil de urmat.
Documentul care reglementează deschiderea teraselor a fost publicat vineri în Monitorul Oficial şi a intrat în vigoare seara trecută.